<![CDATA[Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet]]>

Företagare kan få stöd för att ta emot flyktingar

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 12 december, 2015

Tusentals flyktingar ska få boende och praktikplats på skog- och jordbruk. Det önskar regeringen som nu inleder ett samarbete med LRF, skriver DN.

LRF får tre miljoner kronor av regeringen för att göra en förstudie som ska vara klar i februari. Efter det kommer regeringen att ge besked om vilka stödåtgärder jord- och skogsbrukare kan få del av om man tar emot flyktingar.

– För att Sverige ska kunna välkomna människor så bra som möjligt behöver vi vara många delar av samhället som hjälps åt. Regeringen ser i det här sammanhanget LRF som en fantastisk kanal, säger demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) till DN.

Helena Jonsson Foto: Pressbild

Helena Jonsson Foto: Pressbild

–  Vi är många som känner med alla dem som nu flyr från krig och oroligheter. Många av LRFs medlemmar vill och kan erbjuda allt från boende och praktik till möten mellan människor. LRF kan samordna resurserna och viljan att hjälpa som våra medlemmar står för. Jag är säker på att alla inblandade och samhället kommer att vinna på detta, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson i ett pressmeddelande.

 Projektet är frivilligt att medverka i.
– Det finns tid att spara på detta eftersom man får ett par arbetsvilliga händer till, säger Helena Jonsson.

Läs också: