<![CDATA[Gunilla Larsholt med två av sina ulliga vänner. Foto: Kristina Bäckström]]>

Gunilla har Sveriges ”luddigaste” affärsidé!

Redaktionen

Publicerades: 30 oktober, 2015

Här möts vi av bara ludd, fluff och fjun. Gunilla Larsholt driver Sveriges enda ulliga djurpark på Hallagården i Lekhyttan tillsammans med sambon Johan Molin.

Släng dig i väggen, Bullerbyn. Lekhyttan mellan Örebro och Karlskoga är så idyllisk att det känns overkligt. Gamla, vackra trähus, vissa från 1600-talet, ringlande vägar och stora, gamla träd.

Mellan träden syns insprängda hagar. Små tussar i vitt och ljusbrunt skymtar långt där borta. Vi har stämt möte vid den stora lagården som är djurparkens hjärta och Gunilla kommer fräsande på cykel.
– Kom in och titta, säger hon och slår upp den ljusgrå trädörren.

Där inne står ett bord fullt med ägg i vackra pastellfärger som besökarna kan köpa. Väggarna är kritvita och en bit in i hallen möts vi av djurparkens första invånare – en stor och fluffig angorakanin.

Angorakaninerna har varit en stor del av Gunilla Larsholts liv i årtionden. Hon är uppfödare, har skrivit böcker om angora, ställer ut kaninerna, spinner garn av ullen och lär andra spinna.
– Sen kom jag på att jag ville visa upp kaninerna också men när jag kollade vad som gällde sa de att jag måste följa samma regler som en djurpark. Varför inte, tänkte jag, och så var det hela igång, berättar Gunilla.

Det fluffiga temat räcker året om på alla nivåer. Här hålls kurser och föredrag om all sorts fiberkonst. Människor kommer hit för att lära sig spinna, färga garn, tova och sticka på maskin.

Gunilla och Johan har den perfekta kombinationen så att de kan ordna kurser även med mat och boende. Djurparken kompletteras av själva Hallagården med Bed & Breakfast, kurslokaler på andra våningen och kafé med ullbutik på nedre botten.

Text av Kristina Bäckström

LÄS HELA ARTIKELN PÅ LAND.SE