Löwengrip Female Entrepreneur Award 2022 – vinn prissumma och kompetens

Josefin Wallin

Uppdaterades: 5 januari, 2022
Publicerades: 6 januari, 2022
Foto av: Löwengrip

Löwengrip Female Entrepreneur Award 2022 är ett nytt pris för kvinnliga entreprenörer som ska kickstarta nya bolag och idéer. Priset innefattar ett startkapital för ett bolag samt kompetens från en erfaren styrgrupp, där bland annat Isabella Löwengrip ingår. Det bästa av allt? Du kan ansöka redan idag!

Löwengrip Female Entrepreneur Award 2022

2022 blir det första året som Female Entrepreneur Award går av stapeln. Tanken bakom utmärkelsen är att stimulera affärsidéer och entreprenörskap med kvinnor bakom rodret. Den som vinner kommer få 25 000 kronor, ett startkapital för ett nytt bolag, eller utveckling av ett befintligt. Vinnaren utses av en kvinnlig styrgrupp med en bakgrund inom affärsidé, bolagsjuridik och pitchträning.

– Löwengrip Female Entrepreneur Award är Löwengrips nya utmärkelse som vi tagit fram för att kickstarta och belöna kvinnliga/ickenbinäras affärsidéer och entreprenörskap. Vi riktar oss till dig med en ny affärsidé alternativt en ny idé som kan utveckla ditt befintliga (svenskregistrerade) bolag, berättar Fanny Sandström, Brand Director på Löwengrip.

Entreprenörskap är en grundpelare i Löwengrip

Entreprenörskap är en grundpelare i Löwengrip som varumärke. Bolaget är grundat av två kvinnliga entreprenörer och har nått tillväxt genom kvinnligt företagande.

– Med den erfarenhet och de resurser som finns i vårt nätverk vill vi ge tillbaka på ett konkret sätt, säger Fanny till Driva Eget. Vi ser den som en möjlighet att genom vårt nätverk och resurser ge tillbaka och förhoppningsvis vara en del i en språngbräda! Vi hoppas att vinnaren ska kunna få en kickstart eller en extra push.

Vår förhoppning är att nå någon som kanske inte tagit steget att söka till stora pitchtävligar eller annat med höga barriärer till inträde. Utan mer hitta den som behöver just kompetensen, ett bollplank, för att fortsätta driva sin idé eller bolag.

Fanny Sandström till Driva Eget

Nyfiken på vilka som sitter i styrgruppen? Läs mer här.
Bland annat serieentreprenören Isabella Löwengrip och Erika Bennerholt, VD Dermarome.

Vill du ansöka? Det är möjligt fram till 31 januari 2022. Ansökan hittar du här!
Tänk på att alla är välkomna att ansöka och ingen idé är för liten! Du kan ansöka för din egen räkning – eller nominera en vän!

Vinnaren utses på internationella kvinnodagen

Ansökan är öppen januari ut och utöver prissumman belönas vinnaren med stöttning från en meriterad och erfaren kvinnlig styrgrupp. En styrgrupp med kompetens inom områden som affärsidé, affärsutveckling, bolagsjuridik, pitchträning, marknadsstrategi, budget med mera. Dessutom med ett monetärt pris motsvarande startkapital för svenskt aktiebolag. I styrgruppen sitter Erika Bennerholt, VD Dermarome, Isabelle Rignes, grundare Equalitycheck.it, Isabella Löwengrip, grundare Löwengrip tillika serieentreprenör, Fanny Sandström, Brand Director Löwengrip, Petra Laewen, VD och grundare Women Ahead och Andrea Rylander, grundare Henry Law.

Löwengrip Female Entrepreneur Award – det här kan du vinna

Styrgruppen som kommer dels vara med för att välja ut vinnaren, men också bidra konkret med sin kompetens och tid som bollplank för vinnaren. Detta kan du som vinnare räkna med att kamma hem:

  • Monetärt pris motsvarande svenskt aktiekapital om 25 000 SEK.
  • Pitchträning och föredragsrådgivning. (2 timmar).
  • Genomgång av affärsplan, företagsekonomi i form av buffert och budget, swot-analys, patent på varumärke, registrering av bolagsnamn, domän, hemsida, sälj, marknadsföring och kontaktnät. (4 timmar).
  • Affärsjuridisk hjälp bestående av en juridisk checklista anpassad till din affärsidé/bolag. (5 timmar).
  • Genomgång av marknadsplan och go to market-strategi: varumärkesbyggande, marknad, kanalstrategi, kommunikation och budskap. (4 timmar).

Vem kan söka?

– Vi riktar oss till dig med en ny affärsidé alternativt en ny idé som kan utveckla ditt befintliga (svenskregistrerade) bolag. Idéer med chans att vinna? De tar socialt ansvar, innehåller innovativa element, baseras på innovation eller en innovativ idé, säger Fanny. Här är inga idéer för små och du kan även nominera en vän.

Tänk på att vi hoppas ha relativt låga barriärer! Någon kommer vinna och då är en ansökan en låg insats. Ingen dömer utan snarare har alla i styrgruppen på olika sätt erfarenhet av att vilja och våga ta steg i sin karriär där man hade älskat att få denna typ av stöttning! Det är därför styrgruppen är med och vill ge tillbaka. Det kommer från en genuin plats att lyfta varandra!

Fanny Sandström

Mer läsning?