<![CDATA[]]>

2 miljoner svenskar på LinkedIn

Ebba Arnborg

Publicerades: 4 november, 2014

LinkedIn passerade i förra veckan två miljoner medlemmar i Sverige. Utnyttja det digitala nätverket för att nå dina kunder.
– Om du finns på Linkedin och din konkurrent inte gör det så leder du med 1–0, säger säljexperten Max Söderpalm.

Två miljoner svenskar har nu registrerat ett konto på LinkedIn, det professionella nätverket med totalt 300 miljoner medlemmar.
– Svenskarna är några av de mest aktiva medlemmarna i världen, säger Fredrik Bernsel, Emea-chef på LinkedIn Marketing Solutions.

Det är viktigt att du är lätt för dina kunder att hitta och att du finns där dina kunder finns. En viktig del är att vara synlig i rätt kanaler på nätet. Max Söderpalm slår ett slag för Linkedin:
– Vill du knyta kontakter med kunden behöver du finnas på Linkedin eftersom kunden finns där. Om du finns på Linkedin och din konkurrent inte gör det så leder ju du med 1–0, säger han.

Anna Persson, karriärrådgivare på Malmö Universitet, håller med om att LinkedIn kan generera affärskontakter:
– LinkedIn har hjälpt mig hålla reda på mitt professionella nätverk, genererat nya affärer och lett till nya affärskontakter. Jag fick kontakt med min nya arbetsplats, Malmö Högskola, via LinkedIn, säger hon.

Det finns många platser att synas på – allt handlar om var dina kunder är. Så vilka är det som har konton på LinkedIn? Enligt statistik från sajten titulerar sig de allra flesta ägare eller VD, följt av projektledare, säljare, konsult och lärare.

De fem vanligaste branscherna bland LinkedIns svenska medlemmar är IT och teknologi, offentlig sektor, sjukvård och hälsa, bygg och fastigheter samt telekom.

Vill du satsa på Linkedin så registrera dig på linkedin.com, skapa en bra presentationssida och skicka efter referenser från kunder (en funktion som finns på Linkedin). Och se upp för det vanligaste misstaget:
– Du måste ha en bild på dig själv på ditt konto, så att en kund som går in på din profil för att kolla upp dig inte bara ser ”Mr Nobody”, säger Max Söderpalm.

Driva Eget finns också på LnkedIn – du hittar oss här!

Läs mer:
Så nätverkar du bättre med LinkedIn

5 hemlisar – hitta uppdrag via LinkedIn 

Så använder dina kunder sociala medier

7 tips – Lyckas på Facebook

4 tips – Lyckas på Instagram