Kolla in raketerna. Foto: Getty Images

E-handelsraket ökade med 11 300 procent

Redaktionen

Publicerades: 2 oktober, 2018

E-handeln fortsätter att inta mark bland konsumenterna. Här är listan med de mest framgångsrika butikerna på nätet under det senaste året. 

Betalningsföretaget Payson har kartlagt Sveriges e-handelsraketer och listat de 100 e-butiker som haft högst procentuell tillväxt under det föregående året.

LÄS OCKSÅ: Maximera din e-handel

I sin årliga undersökning ”Sveriges e-handelsraketer” har man, med hjälp av statistik från Allabolag.se, gjort en kartläggning över Sveriges mest framgångsrika e-handelsföretag. Det vill säga vilka e-butiker som har haft störst procentuell omsättningsökning under det senast mätbara året.

Resultatet visar att ullföretaget Dunderwool.se från Tollered hamnar på en förstaplats med en imponerande tillväxt på hela 11 300 procent. Därefter är det hälsotillskottsbolaget Welldays.se som kniper andraplatsen före e-hälsoföretaget Papilly.com från Stockholm.

LÄS OCKSÅ: 5 snabba steg till din egen e-handel

– En av de stora fördelarna med att starta e-handel är att det i dag är så enkelt. Tröskeln är väldigt låg jämfört med att starta en fysisk butik. Allt du egentligen behöver är en dator och en bra affärsidé, säger  Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Ny trend på marknaden.

– Många e-handlare satsar opportunistiskt och kortsiktigt genom att sälja produkter under en begränsad tid i så kallade ”e-pop ups”. När den norska serien Skam slog igenom 2016 var det exempelvis några som började sälja tröjor med tryck. De växte explosionsartat och sålde extremt bra under en kort period för att sedan helt lägga ned när hypen var över, avslutar  Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Storstäderna toppar listan

Flest företag på topplistan har sitt säte i Stockholm. Något som inte förvånar då staden bland annat rankats som en av Europas hetaste startup-städer. Därefter placerar sig de andra två storstadsregionerna, Västra Götaland och Skåne. Halland och Jönköping återfinns också i topp gällande flest antal företag på listan.

 Topplista: Sveriges e-handelsraketer

 1. dunderwool.se
 2. welldays.se
 3. papilly.com
 4. sweshoreexhaust.com
 5. doggyamore.com
 6. uppyflyer.com
 7. fnltrading.se
 8. mysnaxbox.com
 9. myst.gr
 10. villbada.se
 11. aegeansgreece.com
 12. delitea.se
 13. volluma.se
 14. holli.se
 15. 20grader.se
 16. tectake.se
 17. glinterior.se
 18. tecontrol.se
 19. ggsp.se
 20. hollywoodskin.com