<![CDATA[Allt fler köper varor online. Fotot: Getty Images]]>

Fördubbling av missnöjda kunder online

Samuel Karlsson

Publicerades: 19 oktober, 2017

Antalet missnöjda kunder som handlat på internet har nästan fördubblats – på ett år. Det visar en rykande färsk undersökning om svenska folkets internatvanor. 

Vi handlar allt mer över nätet och beställer hem varor som hämtas i butik eller direkt online. I åldersgruppen 26-55 är det över 90 procent av internetanvändare köper saker eller tjänster över nätet. Det visar soi2017 som är en rykande färst rapport om svenska folkets internetvanor.

LÄS OCKSÅ: Därför förlorar din webbshop kunder

Undersökningen kartlägger de mesta vi gör online och sammanställer statistik inom flera områden som exempelvis: internet på arbetet, barn och internet, kommunikation och sociala plattformar, e-handel och banktjänster. Det är en guldgruva för den som vill fördjupa sig i svenska folkets beteende online och hela rapporten kan du läsa här: soi2017.

LÄS OCKSÅ: Missa inte köpfesten

En siffra som sticker ut i mängden är antalet missnöjda kunder som handlar varor eller tjänster på internet.

Var tionde internetanvändare har under det senaste året köpt något som presenterades på ett felaktigt eller missvisande sätt på en hemsida. Det är nästan en fördubbling av de som råkat ut jämfört med 2014 då det var sex procent.

LÄS OCKSÅ: Så vinner du på gnället

Det är två procent som har råkat ur för att deras kreditkortsuppgifter har blivit stulna när de använt internet någon gång under det senaste året vilket är på samma nivå som tidigare.

Mer fakta ur soi2017

  • Nio av tio internetanvändare har köpt varor eller tjänster via internet som sedan har levererats via posten. Åtta av tio har köpt varor eller tjänster som levererats via internet. Det kan till exempel vara program, biljetter eller filmer.
  • Sju av tio har köpt varor via internet som de sedan har hämtat upp i butik.
  • Nio av tio internetanvändare jämför priser på internet.
  • Drygt åtta av tio använder tjänsten Blocket och nästan sex av tio internetanvändare säljer saker på internet.
  • Nästan var tredje internetanvändare (29 %) använder annonsblockerare.

LÄS OCKSÅ: 5 snabba steg till en egen webbshop