Nu kan även företagare få återbäring tidigare

Yasemin Bayramoglu

Uppdaterades: 17 april, 2019
Publicerades: 10 april, 2019

Anlitar du byrå för att deklarera? Då har Skatteverket förbättrat en tjänst som gör det enklare att deklarera digitalt. Dessutom kan även du som företagare få skatteåterbäringen snabbare nu.

Skatteverkets arbete med att digitalisera våra deklarationer fortskrider. Förra året öppnades en speciell deklarationstjänst för företagare med byråhjälp.

LÄS OCKSÅ: Så påverkar vårbudgeten företagarna

– Tjänsten har utvecklats tillsammans med redovisningsbranschen och vi hoppas att fler nu ska kunna gå över till helt digital deklaration. Förra året var det mindre än hälften av de företagare som lämnade näringsbilaga som deklarerade helt digitalt, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Återbäring redan i juni

Tanken är att redovisningsbyrån gör klart allt digitalt, utom själva signeringen. Den sköter företagaren själv på Mina sidor, där man loggar in med sin e-legitimation.

Nytt för i år är att även företagare kan få sin återbäring snabbare. Deklarerar man senast 2 maj kan man få tillbaka pengar redan i juni. (Detta gäller även de som lämnar in på papper.) Detta förutsatt att man inte blir föremål för utredning i någon av myndighetens kontroller.

– In- eller utbetalning görs då när utredningen är avslutad, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.