Ny säsong av Draknästet – här kan du ansöka

Josefin Wallin

Publicerades: 11 oktober, 2021
Foto av: SVT

Det blir en ny säsong av Draknästet 2022. Har du en riktigt bra idé eller ett företag som behöver investering? Här kan du ansöka.

Under hösten har tv-tittarna kunnat följa succéprogrammet på SVT med drakarna Jacob de Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercranz, Lena Apler och Jonas Eriksson. Nu står det klart att Draknästet får en ny säsong.

Läs mer: Är du nyfiken på drakarna? Läs mer om dem här.

Draknästet som programidé har vässats till och vad det verkar har formatet verkligen fångat publiken hemma i tv-sofforna. Ett format där man får chansen att presentera sin affärsidé inför en panel bestående av experter från näringslivet. Vartefter drakarna väljer om idén är värd att investera i – eller inte. Anledningen till att man nu väljer att satsa på en ny säsong av Draknästet hösten 2022 är det stora intresset från publiken.

SVT själva om varför de väljer att gå vidare med en ny säsong av programmet:

– Helt enkelt för att det är frågor som publiken är väldigt intresserad av. Och för att det här är områden som, om vi ska vara självkritiska, nog har varit underbevakade av SVT, säger SVT:S programdirektör i en kommentar.

Draknästet ett av de mest sedda programmen 2021

Draknästet har varje vecka legat på topplistan över de mest startade programmen på SVT Play. En tydlig signal på att entreprenörskap och att få följa processen när nya affärsidéer möter tunga drakar, är både uppskattat och riktigt spännande.

Drakarna i panelen är alla framgångsrika och erfarna investerare. Inför nästa års säsong har nu SVT öppnat anmälan för passionerade entreprenörer med driv och en affärsidé. Här finns möjligheten att kamma hem det kapital du behöver för att förverkliga utvecklingen av din idé.

Ansök till ny säsong av Draknästet

Är du en entreprenör med brinnande passion och en innovativ idé? SVT söker nu nya idéer och personer som ska pitcha till drakarna i en ny säsong av Draknästet.
Läs mer: Här kan du söka till Draknästet 2022