<![CDATA[Artan Mansouri, grundare och VD av Tracy Trackers. Foto: Pressbild]]>

De nådde sitt crowdfundingmål rekordsnabbt – på 45 minuter!

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 6 juni, 2016

När företaget Tracy Trackers med hundspåraren Tracy sökte kapital genom crowdfunding blev gensvaret enormt. På 45 minuter hade de nått sitt mål.

Driva Eget har tidigare skrivit om Tracy Trackers affärsidé som kom till när företagets 24-årige grundare och VD Artan Mansouris dåvarande flickväns hund sprang bort.

Tracy är en spårare som du kan fästa vid din hunds halsband och genom en app mäter den i realtid hundens hälsa och position. Genom att analysera aktiviteter och beteendemönster som träning, sömn, matvanor, lek och övriga behov ger Tracy hundägaren en tidig indikation på avvikande mönster, sjukdomar eller ohälsa.

För att få in kapital använde företaget crowdfundingsidan Indiegogo. Målet var 100 000 kronor, vilket man alltså nådde på mindre än en timme och enligt bolaget blev de därmed en av de snabbast finansierade crowfundingkampanjerna i Sverige någonsin.

– Det känns verkligen superkul att vi nådde vårt mål så oerhört snabbt. Vi hoppas nu att detta bara är början och att fler stödjer oss på vår resa. Äntligen kan vi ge våra fyrfotade familjemedlemmar en kommunikationskanal där de tillåts kommunicera var de är, hur de mår och vad de behöver i realtid. En produkt som är intelligent nog att säga “hej, jag mår inte bra, låt oss göra något åt det”, säger Artan i ett pressmeddelande.