<![CDATA[]]>

Fyra miljoner till entreprenörskap i skolan

Camilla Björkman

Publicerades: 11 maj, 2011

För att främja entreprenörskap vid högskolor och universitet delar Tillväxtverket ut fyra miljoner kronor. ”En del i en mer långsiktig satsning”, säger Christina Lugnet på Tillväxtverket.

Tillväxtverket öppnar nu plånboken och delar, på regeringens uppdrag, ut fyra miljoner kronor för att främja entreprenörskap vid högskolor och universitet.

Främst går pengarna till organisationerna Drivhuset och Student Business Challenge.

Två miljoner kronor får Drivhuset, som hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag. Bland annat ska de utöka sina kontor, som finns på 12 orter i Sverige, med fler kontor i norr.

Student Business Challenge (SBC), en nationell tävling för högskolestudenter där de får pröva på att driva företag, får 1,8 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att stötta och utöka verksamheten.

– Tillväxtverket har en tydlig roll att öka mångfalden och förändra attityder till företagande. Drivhuset och Student Business Challenge driver framgångsrika koncept. Det här blir en del i en mer långsiktig satsning på högskole- och universitetsstudenter som vill starta och driva företag, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.