Träning och bättre hälsa under corona

Låt bolaget betala gymkortet – det här gäller

Anders Andersson

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 28 april, 2015

Du vet väl att du kan ha rätt att dra av för träning, idrottskläder och massage? Läs vilka regler som gäller här.

Varje vardag fram till sista deklarationsdag får du ett nytt skattesänkarråd från Anders Andersson. I dagens deklarationsråd får du veta vad som gäller kring motion.

I ett aktiebolag, men inte i enskild firma, kan kostnader för motion åt anställda kan dras av utan att det blir förmånsvärde för de anställda. Men det måste vara sådant som erbjuds till alla på företaget och är av ”enkelt slag” och av ”mindre värde”.

Det betyder att ett gymkort går att dra av, men knappast kostnaden för en dyr personlig tränare.

Idrottskläder och motionsredskap av mindre värde och enklare slag kan dras av om dessa erbjuds till alla anställda och har reklamtryck.

Företaget kan betala och dra av tävling och träning för sporter som fotboll och bowling. Däremot inte sporter som anses kräva dyrbara anläggningar, redskap och kringutrustning, som golf, segling, ridning och slalomåkning.

Företaget kan betala och dra av kostnaden för företagshälsovård utan att detta ger förmånsskatt. Detta gäller också sjukgymnastik och andra behandlingar som hjälper den anställde att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Också rehabiliteringskostnader för att den anställde ska kunna komma tillbaka till arbetet är avdragsgilla och ger ingen skattefri förmån.

Kontorsmassage som erbjuds alla på en arbetsplats går också att dra av.

Läs också: Dra av träning på företaget – så gör du

Läs också: