<![CDATA[]]>

Så sticker du ut som ny i modevärlden

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 15 december, 2016

Hösten har inneburit hektiska veckor i mode-Sverige. Det körs Fashion Weeks i världens största modestäder – och i Stockholm såklart. Men hur sticker du egentligen ut som liten modeskapare? Driva Eget har fått bästa tipsen från ELLE:s redaktion.

Om du är ny kreatör bland de stora bjässarna kan det vara svårt att synas och ta plats. Men det finns möjligheter att sticka ut.

Josephine Aune, moderedaktör på ELLE, och Katarina Matsson, innehållschef på ELLE, ger här sina fem bästa tips:

1. Tro på dig själv och ha modet att gå din egen väg.

2. En utbildning är en bra grund att stå på och ger dig dessutom tid och utrymme att utforska och hitta din egen stil.

3. Ta hjälp av andra, att vara en fantastisk designer innebär inte per automatik att man är bra på exempelvis siffror och business.

4. Var beredd på att lägga ner otroligt mycket jobb – du måste verkligen brinna för det du gör.

5. Se också till att paketera ditt varumärke snyggt i sociala medier och skapa en bra hemsida, troligtvis med hjälp av andra. Att bygga en värld som man vill ta del av, bli förknippad med och kliva in i betyder också mycket i dagens modevärld. Med till exempel Instagram kan man i dag nå ut snabbt och brett på ett helt annat sätt än tidigare, ta nytta av det på ett smart och inspirerande sätt. Läs hur du lyckas bland alla artiklar under vår kategori Nätaffärer, som du hittar här!

Visste du förresten att andelen kvinnliga VD:ar i modebranschen är dubbelt så stor som i andra branscher? Det och mer kan du se i den här infografiken som Expertvalet.se har sammanställt med fakta om svensk modeindustri:
modestatistik_sverige