E-handlare

Sveriges 10 mest lönsamma e-handlare – här är listan

Gustaf Oscarson

Publicerades: 25 februari, 2021
Foto av: GettyImages

Market har kartlagt Sveriges 200 största e-handlare. Hälften av toppskiktet går med förlust och mest blöder bolag inom livsmedel och apotek. Här är 10-i-topp.

Markets granskning av lönsamheten bland Sveriges 200 största e-handlare visar att ca 70 procent av dessa har ett positivt rörelseresultat under det senaste redovisade räkenskapsåret. I granskningen har Market jämfört omsättning och lönsamhet.

Ridestore toppar lönsamhetslistan för e-handlare

Ridestore e-handlare

Ridestore, e-handlare som säljer vintersportskläder, toppar listan över de e-handlare som är mest lönsamma i Sverige. Företaget hade en lönsamhet på 22,8 procent under det sitt senaste verksamhetsår.

Tips! Digitalisering, AI och framtidens e-handel – med Mikael Ahlström

Ipiccolo och Impecta delar andraplatsen

Inkclub e-handel

Andra plats delades av två aktörer som båda landade på en lönsamhet på 22,6 procent. Den första av dessa är Ipiccolo som står bakom InkClub, sajten för förbrukningsprodukter till både hem och företag. Det andra företaget som delar andraplatsen är fröföretaget Impecta.

Impecta E-handlare

Därefter hittar vi PS of Sweden, som säljer hästtillbehör. PS of Sweden hade en lönsamhet på 20,2 procent senaste räkenskapsåret. Vinsten från PS of Sweden var drygt 9,6 miljoner på en omsättning närmare 50 miljoner kronor.

Ps of Sweden e-handel

Tips! Strategierna som tog e-handeln CoolStuff till 200 miljoner – med Kajsa Knapp

Listan på Sveriges mest lönsamma e-handlare

Här är topplistan på Sveriges 10 mest lönsamma e-handlare enligt Market och flera medier som redovisat listan. Inom parentes vinstmarginal.

  1. Ridestore – 22,8 procent
  2. Ipiccolo – 22,6 procent
  3. Impecta – 22,6 procent
  4. PS of Sweden – 20,2 procent
  5. Revolutionrace – 19,1 procent
  6. Phonelife – 17,8 procent
  7. Engelsons – 17,6 procent
  8. Shirtstore – 17,5 procent
  9. Parfym – 14,7 procent
  10. Svenskttenn – 14,2 procent

Lär dig mer om e-handel och e-handlare med våra poddar

Här ger vi dig utvalda poddar som hjälper dig att skapa en riktigt vass och lönsam e-handel och lära känna några av Sveriges främsta e-handlare.

Digitalisering, AI och framtidens e-handel – med Mikael Ahlström

Som företagare behöver du förstå framtiden. Tillsammans med entreprenören och digitaliseringsexperten Mikael Ahlström går vi igenom “allt” du behöver veta om AI, digitalisering och framtidens e-handel.

Lyssna här: Digitalisering, AI och framtidens e-handel – med Mikael Ahlström

Så konverterar du digitala besökare till kunder

Detta är ett av årets viktigaste avsnitt. Varför? Jo, du lär dig hur du steg-för-steg konverterar dina digitala besökare till kunder. Vad är det värt för ditt företag? Ovärderligt!

Lyssna här: Så konverterar du digitala besökare till kunder

Strategierna som tog e-handeln CoolStuff till 200 miljoner

Den här livepodden vill du inte missa. CoolStuffs grundare och e-handlare Kajsa Knapp delar med sig av strategierna och insikterna som fick CoolStuff att växa till en omsättning på 200 miljoner och försäljning av prylar till hela världen.

Lyssna här: Strategierna som tog e-handeln CoolStuff till 200 miljoner