Lyckas med din Bucket List – så får du livet att hända

7 januari, 2021

Livshjulet, ekorrhjulet och Bucket List med Malina Gustafsson

Hur får jag min Bucket List att bli av? Vad ska min Bucket List innehålla? Och hur gör jag en lista som verkligen motiverar mig?

Det är tre av frågorna vi går igenom i det här avsnittet av Starta Eget-podden. Fulls fokus ligger på att hjälpa dig att:

– Bygga en Bucket List som verkligen motiverar dig
– Hitta roliga/spännande saker du borde ha på din lista
– Skapa en plan som gör att dina mål verkligen blir av

Detta är ett avsnitt för dig som verkligen vill skapa ditt drömliv. Om du inte vill det, är det helt okej att inte lyssna.

Trevlig lyssning! Programledare för avsnittet är entreprenören Malina Gustafsson.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Starta Eget-podden för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Starta Eget-podden”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vad är en Bucket List?

Begreppet ”Bucket-list” kommer från det engelska slanguttrycket för att dö – ”kick the bucket”. Detta är alltså är en samling mål, drömmar och önskningar som du vill uppnå under din livstid.

Missa inte! Så får du din Bucket List att hända – nu!

Vad ska jag ha på min lista?

Det lär du dig förstås i avsnittet. En bucket list innebär som sagt att du skriver ner allt du vill göra och se innan du dör. Att göra en lista är ett perfekt sätt för att inspirera dig själv och ha något att sträva efter i livet. Vi lever ju bara en gång och det gäller att ta vara på allt som livet har att erbjuda. 

Många människor har någon gång i livet skrivit en ”bucket-list”, det vill säga en lista på saker som du vill göra innan du dör. Gurun Robin Sharma har ägnat senaste delen av sitt liv med att hjälpa andra människor att hitta mening i livet. Här är fem saker Sharma anser borde finnas på alla människors lista.

Om du inte redan har läst ”Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma är det ett hett tips från oss. Sharma är ledarskapsexperten, föreläsaren och författaren som har sålt miljontals böcker i hela världen. Vi rekommenderar även hans YouTube-kanal som är full av inspiration. Här är hans tips på fem saker att lägga till din lista direkt.