Musse och Helium är tidernas barnsuccé – Camilla och Maxim delar sina hemligheter

2 maj, 2023

Barnbokssuccén Musse och Helium är en otrolig historia på så många plan. Och äntligen får vi träffa Camilla Brinck och Maxim Kalmér som delar detaljerna från såväl skapandet av karaktärerna som businessen bakom de otroliga försäljningssiffrorna. Gillar du personlig utveckling, drömmar och fantasi kommer du att älska de här avsnittet.

Med Camilla Brinck och Maxim Kalmér pratar vi bland annat om:

  • Hur Musse och Helium kom till Camillas fantasi som färdiga karaktärer
  • Varför visualisering är helt avgörande
  • Hur man offrar allt nu för framgång sen
  • Varför ett starkt team är 100 % avgörande
  • Hur man gör för att inte döda sin dröm
  • Hur Musse och Helium ska finnas i nästan varje barns liv

Wow, säger vi! Ska du lyssna på ett poddavsnitt denna månad så är det detta. Trevlig lyssning!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Mer om Camilla Brinck och Maxim Kalmér – författare och grundare till varumärket Musse & Helium

Hallå där Camilla och Maxim, vilka är ni?

Maxim: Jag är en nyfiken och resultatdriven person. Gillar att nörda ner mig och analysera och modellera mästare. Har nog en “all in” personlighet. Jag tycker om att vara ute i naturen och att vara fysisk aktiv på olika sätt. Älskar min familj och mina två katter och hund. Gillar att bygga och skapa det jag tror på och brinner för. En drivkraft har alltid varit att hjälpa andra. Tidigare genom mina år i hälsobranschen (driva träningscenter och PT) och nu genom att bidra med underhållning och kunskap som ger impact till barn och familjer för resten av deras liv. Som grundare av (Musse & Helium) M&H har jag gjort allt man behöver för att vara där vi är idag. Från smart marknadsföring och avtalsförhandlingar till att bygga upp SOME-kanaler och skapa strategier.  

Camilla: Ouff … svårt att beskriva sig själv. Men privat uppfattas jag nog som glad, sprallig. Älskar nya idéer och uppfinningar. Älskar att umgås med mina vänner och tycker det är sjukt kul att träffa nya människor. Jag har den senaste tiden känt ett stort behov av att vara nära naturen och lugnet som det ger mig. Därför har jag precis flyttat till Ängelholm och älskar det. Jag har tre pälsbarn, två katter, Sigge och Skrutt och en hund, Olga. Är väldigt nära min familj också, som jag pratar med varje dag. 

Det jag gör: Jag har hand om den kreativa delen/skapandet i Lindrizia. Jag har hand om all produktion. Jag skriver böckerna, kommer på hur alla bilder ska se ut och har hand om alla illustratörer. Jag skriver och spelar även in alla ljudböcker där alla karaktärer har egna röster och även innehåller filmmusik och ljudeffekter. 

Jag skapar universumet som Musse & Helium rör sig i och det är magiskt att få drömma sig bort genom deras äventyr. När jag skapar så är jag på plats i deras värld, jag andas och känner det som karaktärerna känner. Så ni kan ju föreställa er hur mycket jag får vara med om.

Vilket citat eller motto försöker ni leva efter?

Maxim: Ingenting är omöjligt. Sky is the limit. Allt går att lösa. 

Camilla: Behandla andra så som du själv önskar bli behandlad.

Vilka vanor har tagit dig dit du är?

Maxim: Hårt och målmedvetet jobb med smarta och innovativa lösningar. 

Camilla: Vanan att fortsätta att kämpa och jobba framåt, även fast det ibland känns sjukt jobbigt. Att våga hålla fast vid sin idé och kämpa för den, även om flera ”experter” inte tror på en. Insikt: Shit va mycket jag kan åstadkomma, när jag väl bestämt mig för en sak.

Vad är ni nyfikna på just nu?

Maxim: Väldigt mycket. Tex metavers, VR, animerad film och hur vår bransch fungerar utanför Norden. 

Camilla: Hur jag ska kunna effektivisera mitt skrivande. Hur jag på bästa sätt ska kunna producera och skapa mer, snabbare och bättre. Och inte pga påtryckningar, utan för att jag är nyfiken på hur jag kan utvecklas till det bättre.

Vilket är det bästa råd du någonsin fått respektive gett?

Maxim: Fått? Säker massvis men inget jag kommer på just nu som poppar upp. Gett? När du är ungdom, testa så mycket du kan. Olika jobb, olika sporter osv. Det ger dig erfarenhet och vetskap om vad du gillar och inte gillar. 

Camilla: Fått: Lyssna på din magkänsla. Gett: Låt ingen annan få döda din dröm, bara för att de inte är deras egen dröm.

Vilken är den bästa investering du gjort?

Maxim: Investeringen Musse & Helium. Under alla år som vi byggt så har vi återinvesterat för att bygga vidare. 

Camilla: Investeringen i mig själv! Att jag vågat tro på mig själv så hårt att jag levt min dröm (mentalt) i flera år innan drömmen/målet sedan blivit verklighet. 

Om du fick ta med tre saker som inspirerar dig till en öde ö – vad hade det varit?

Maxim: Beror ju på hur länge man ska vara där men jag utgår att frågan är ställd för att man blir fast där ett bra tag. 1. En bra bok om livet. 2. Nån rolig person. 3. Musik

Camilla: Gud så svårt! Haha … 1. Min hund Olga skulle få följa med! 2. Min coach Magnus Helgesson, han är så sjukt rolig och klok som en bok. 3. Musik.

Ps. Om det var en modern öde-ö som hade wifi, så hade jag tagit med mig min dator, så att jag kunde skriva och kolla på film

Vilka är de största trender du ser i framtiden?

Maxim: Metaverse, AI, men också Fysisk närhet, fysiska Relationer som blivit lidande under pandemi och allt mer digitaliserad omgivning 

Camilla: Att framtiden företag behöver jobba med att göra impact. Förutom sin produkt eller vad de än jobbar med, ha ett större syfte, ge tillbaka på ett eller annat sätt, hjälpa andra och tänka på vår jord. Människor vill göra skillnad och vara med om något som är större än dom själva. 

Vad skulle du vilja prata om, som du verkligen brinner för och går igång på?

Maxim: Älskar innovation och att utveckla och skapa/bygga saker. Just nu kretsar det mesta i mitt liv kring att utveckla och bygga Musse & Helium och jag hämtar inspiration överallt. 

Camilla: Jag skulle vilja prata och hjälpa andra med att våga hoppa och satsa på sina drömmar och idéer. Att få fler att våga göra ”bad ass things”, satsa på sig själv och starta eget. Många tror att de är omöjligt just för dem, men nej, nej … om jag kan fixa det så kan alla fixar det. 

Tips! Lyssna också Framgångsvanor och rutiner från Sveriges främsta entreprenörer