<![CDATA[]]>

Bea blev årets nyföretagare

Camilla Björkman

Publicerades: 20 oktober, 2010

Bea´s omsorg och assistans AB, som startats av Behica Sliwo, vann priset som Årets Nyföretagare. Priset delades ut på Eget Företag-mässan.
– Jättehärligt! Jublar fembarnsmamman från Södertälje.

Det var i februari 2009 som Behica startade sitt företag Bea's omsorg och assistans AB. Idén kom av att Behica själv har två funktionshindrade barn. Hon var därmed van vid personliga assistenter och visste vad man efterfrågade hos dem.

– Det koncept och den teknik som jag kör idag, den saknades. Jag vill att både den funktionshindrade och familjen får bara med och bestämma – mycket, säger hon.

Bara några månader senare var Behica igång – och sedan har det gått spikrakt uppåt. Idag har företaget 18 anställda och växer fortfarande så det knakar.

Samtidigt har Behica tagit hand om sina fem barn. Att driva företag samtidigt har varit tufft, men ”inga problem”:

– Därför att jag brinner för vad jag gör, och då orkar man. Jag gör det här från hela hjärtat.

Hur känns det att vinna pris som Årets Nyföretagare 2010?

– Det kändes jättehärligt och roligt! Jublar Behica.

Priset delades ut av NyföretagarCentrum på Eget Företag-mässan. Hedersomnämnanden gick till Lehmann Hotell och Restaurang AB som drivs av Bitti Alvin Lehmann & Jörg Lehmann och BraVatten Norden AB som drivs av Patrik Ohlin.

Juryns motiveringar:

Vinnare: Behica Sliwo – Bea´s omsorg och assistans AB
”Behica Sliwo – Bea´s omsorg och assistans AB – har på kort tid startat en framgångsrik verksamhet som erbjuder personlig assistans för personer med funktionsnedsättning. Med mångårig erfarenhet av personlig assistans ger hon ge sina kunder en tryggare och kärleksfullare vardag. Behica Sliwo med personal visar på ett ypperligt sätt vikten av att utveckla vård och omsorg i Sverige.”

Hedersomnämnande: Bitti Alvin Lehmann & Jörg Lehmann – Lehmann Hotell och Restaurang AB
”Bitti Alvin Lehmann & Jörg Lehmann har inte bara satt Kilafors på Sverigekartan utan även gjort det känt på andra sidan atlanten. Genom att återföra herrgården till sin forna glans som hotell, konferensställe, restaurang och festlokal visar paret Lehmann att det går att utveckla nyföretagandet inom en viktig framtidsbransch som turism och rekreation.”

Hedersomnämnande: Patrik Ohlin – BraVatten Norden AB
”Patrik Ohlin – BraVatten Norden AB – har med framgång byggt upp en verksamhet kring vårt allra viktigaste livsmedel. Genom att erbjuda vattenrening möjliggörs det som många av oss tar för givet, nämligen gott och nyttigt vatten i våra kranar. Som nyföretagare har Patrik Ohlin med hårt arbete utvecklat en produkt helt i tiden.”