<![CDATA[]]>

Han är Stockholmsregionens främsta unga entreprenör

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 26 april, 2013

I veckan kammade Marcus von Schéele hem titeln Sveriges främsta unga entreprenör i Stockholmsregionen. Spana in hans affärsidé och bästa tips till andra unga.

Varje år utses Sveriges främsta entreprenör, med deltävlingar runt om i landet. Bakom utnämningen står entreprenörsnätverket Founders Alliance och deras 600 medlemmar och partners, med Stockholms stad i spetsen.

Nu är Stockholmsregionens kandidat utsedd – Marcus von Schéele, 22.
Han grundade företaget Comparific under 2012. Comparific är en kostnadsfri mobilapplikation som på några sekunder räknar ut vilket mobilabonnemang som passar dig bäst.

Appen analyserar hur du använder din mobiltelefon, simulerar kostnaden och föreslår ett lämpligt abonnemang.
– Att man uppmärksammas för sitt arbete är väldigt roligt, jag har inte riktigt hunnit smälta det än. Entreprenörskap innebär enormt mycket hårt arbete och en sån här sak stärker självförtroendet, säger han i en kommentar efter vinsten.

Hans tips till andra blivande entreprenörer är:
– Jag tror att det handlar om att omge sig med rätt personer. Drivna, positiva och erfarna. Sådana som säger ”go do it”. Och sen våga göra det.
 

MER OM TÄVLINGEN

  • Förutsättningen för att bli korad till Årets Unga Entreprenör är att man är under 30 år, har en omsättning på minst 100 000 kronor och ses som en framtida förebild. Du ska också bli nominerad av Founders Alliances partners för ungt entreprenörskap. Comparific är utsedd av Excitera.
  • Årets Unga Entreprenör består av fyra regionala deltävlingar som pågår under våren och där den nationella vinnaren koras på Entreprenörsgalan Sverige 26 september 2013.