<![CDATA[]]>

”Hur mycket ska jag ha i arvode för att få en lön på 30 000 kronor?”

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 13 mars, 2014

Signaturen Elias undrar dels om han kan ta tjänstledigt för att starta eget, dels hur mycket han behöver fakturera för att få en lön på 30 000 kronor. Vår webbredaktör Maja-Stina Fransson reder ut.

Elias skriver:

”Jag funderar på om jag kan få tjänstledigt från mitt jobb och starta eget företag där jag hyr ut mig själv till ett annat företag – kan jag det?

Och vad skulle jag behöva ta betalt/timme för att kunna plocka ut runt 30 000 kronor i månadslön efter avgifter och försäkringar?”

Svar:
Vår expert Ola Hedén, som är HR-konsult, har nyligen svarat på en liknande fråga där han säger att företag tillåter medarbetare i normalfall att driva verksamhet vid sidan av under två förutsättningar:

  1. Att det inte inkräktar på arbetet.
  2. Att det inte handlar om verksamhet vilken direkt konkurrerar med arbetsgivaren.

Läs mer HÄR.

För att bara räkna ut hur mycket du måste fakturera per månad för att få ut en viss lön kan du använda vår uppskattade kalkyl som finns här. Men se upp med att bara sätta pris efter dina kostnader – kanske har du andra värden som gör att du kan ta ut ett högre arvode? Till det kan du använda vår guide till att sätta rätt pris här.

Lycka till med företaget!