<![CDATA[]]>

OSS UF blev årets UF-företag

Gustaf Brickman

Publicerades: 23 februari, 2012

I tisdags avslutades världens största mässa för unga företagare, ”Våga vara egen”, i Älvsjö i Stockholm. Mer än 450 UF-företag ställde ut på mässan. Till årets UF-företag utsågs OSS UF, som tagit fram en smyckesförvaringslösning och redan fått sina första kunder.

– Det är ett sätt att använda sina smycken även när man inte har dem på sig. Som en vacker tavla som man hänger på väggen, berättar Frida Bengtsson, vd för OSS UF.

Frida och hennes kompanjoner har redan hunnit sälja in sin smyckestavla till två butiker, och hoppas nu på ännu fler. Och de har fått mersmak för företagarlivet.

– Ja verkligen. Nu ska vi satsa på OSS UF, men det kan mycket väl bli fler företag i framtiden.

Hanna Johansson är kommunikatör på Ung Företagsamhet, som anordnat mässan. Hon säger att det viktigaste med att unga får prova på företagande är att de lär sig att tro på sina egna idéer.

– Det man vill göra kan man också göra, och det är det jätteviktigt att ungdomar lär sig. Sedan är det också viktigt att de inser att en anställning inte är den enda möjligheten – med den här erfarenheten blir ungdomarna såväl anställningsbara som omställningsbara.

Och UF verkar ge mersmak åt fler än Frida och de andra tjejerna i OSS UF. Var fjärde ung människa som drivit ett UF-företag har startat eget inom tio år.