<![CDATA[]]>

Rekordmånga företag tävlar i SM i Ung Företagsamhet

Camilla Björkman

Publicerades: 3 maj, 2012

När SM i UF-företagande går av stapeln den 14-15 maj på Stockholmsmässan tävlar 215 företag om titeln. Aldrig förr har så många UF-företag samlats på samma ställe.

Ung Företagsamhet, föreningen som hjälper gymnasieelever att träna på att driva företag, har redan haft 24 mässor runt om i landet där vissa har gått vidare till finalen i Stockholm.

Finalisterna ställer nu ut sina affärsidéer på Stockholmsmässan och tävlar då om titeln Bästa UF-företag, liksom en rad andra titlar på temat företagande, bland annat Bästa årsredovisning och Bästa affärsplan.

– UF-företagen bygger på elevernas egna idéer. De driver sedan aktivt företagen som en riktig affärsverksamhet vilket gör att ungdomarna får insikt och förståelse i företagande, säger Magnus N:son Engelbäck som är VD för Ung Företagsamhet i Sverige.

Nytt för i år är att Svenskt Näringsliv arrangerar Framtidsmötet parallellt med SM i UF-företagande. Magnus N:son Engelbäck säger att han hoppas på många intressanta möten när UF-företagarna träffar medlemmarna i Svenskt Näringsliv:

– Det är ett fantastiskt tillfälle för oss där vi förenar olika generationer av företagare.

Några av de tävlande är företaget Easycover UF som drivs av Jennifer Almlöf, Elin Norrman och Emelie Jonsson. Deras töjbara silikonlock som används i stället för plast- eller aluminiumfolie för förvaring av mat imponerade på juryn. Läs mer om dem här.

Program för SM i UF-företagande
Tid: 14-15 maj, 2012
Start: 17.00 måndagen 14 maj och mässan är sedan öppen mellan 18.30 och 21.00. Sedan tisdag 15 kl 09.30-15.00.

Magnus N:son Engelbäck, VD för Ung Företagsamhet i Sverige.