HOW DO I START, message on paper, smart phone and coffee on table, 3D rendering

5 gratiskurser för dig som ska starta företag

Yasemin Bayramoglu

Uppdaterades: 16 augusti, 2019
Publicerades: 20 augusti, 2019
Foto av: Adobe Stock

Starta företag-dagen

Skatteverkets heldagskurs där man går igenom hur man registrerar sitt företag, skatter, moms, vad som händer vid sjukdom och föräldraledighet, skydd av varumärke med mera. Hålls i Stockholm, Göteborg och Malmö men finns också som webinarium. Läs om Skatteverkets kurs här.

Bokföring

Lär dig grunderna i bokföring med allt från hur du bokför och deklarerar moms till att göra ett årsbokslut. Vill du få fördjupad kunskap om enskilda moment får du vara beredd att betala för andra kurser. Men här hittar du Vismas gratiskurs.

Digitalakademin

Ett initiativ som startades av Almi Företagspartner och Google och som erbjuder små och medelstora företag hjälp med digitaliseringen. Här finns onlinekurser i digital marknadsföring, hur man gör för att kunderna ska hitta en online, hur man expanderar till andra länder, kodning, maskininlärning och mycket mer. Läs om Digitalakademin här.

Fotografera/filma/videoredigera

Ska man bli synlig måste man lära sig skapa snyggt och relevant innehåll på såväl företagets sajt som i sociala medier. Moderskeppet har gratis onlinekurser där du lär dig grunderna i hur du hanterar såväl rörlig som stillbild. Dessutom kurser i hur du behandlar bilderna i bland annat Photoshop och Lightroom. Läs om Moderskeppets kurser här.

Upphovsrätt

Det här är en kurs som den globala upphovsrättsorganisationen CISAC tagit fram och som går igenom upphovsrättens utveckling genom historien och utmaningarna som konstnärer, musiker, filmare med flera står inför idag. Gå CISAC:s kurs här.