Går inte tiden ovanligt fort just nu?

Max Söderpalm

Publicerades: 6 maj, 2009

Plötsligt är vi inne i maj och semestern närmar sig med stormsteg.
Bara 8 veckor kvar. Och vet du vad?

Det är dom 8 viktigaste säljveckorna på hela året. Jag ska strax förklara varför.

Den här tiden på året skulle man kunna dela in alla företagare i två lag. Dom som pratar om att göra sitt yttersta och dom som faktiskt gör det. Vilket lag vill du spela i?

Jag vill att du fokuserar stenhårt på att skaffa nya kunder fram till semestern. Jag vill att du nu direkt sätter upp ett utmanande aktivitetsmål som du under 8 veckor gör PRECIS ALLT för att klara.

- Lägg av nu Max, solen skiner och och kvällarna är långa. Nu vill jag tänka på mig själv, säger du kanske.

- Och samtidigt vill du att sommarens och höstens försäljning ska bli hög utan att du behöver göra det lilla extra, svarar jag.

Det är PRECIS NU som du ska skärpa upp dig allt som går. Därför att:

  1. Du vill få till en bra avslutning på kvartal 2. Både du och jag vet att gör man inget extra den här tiden så minskar försäljningen.
  2. Många företag har ont om pengar. Därför måste du prata med eller träffa många fler kunder nu än när marknaden var hetare.
  3. Du vill få en bra start på hösten. Du måste ut med massor av affärsförslag, så att du kan göra nya affärer redan i augusti.
  4. Du vill göra träffa massor av nya prospects i augusti. Dom bokar du upp INNAN du går på semester.

Många företagare får det jobbigt med sin cashflow efter semestern, eftersom faktureringen ofta minskar under juli. Det problemet slipper du tänka på om du fokuserar rätt nu.

Och det är som vanligt. Har du ett mål och en plan för att klara detta kommer det gå bra. Jobbar du bara på som vanligt och fokuserar på det fina vädret istället kommer det att gå sämre.

Det är upp till dig.

Lycka till!

Max