Hur väl använder du LinkedIns sökfunktion Lead Builder för att hitta leads?

Redaktionen

Publicerades: 22 januari, 2014

Använder du Lead Builder i LinkedIn för att hitta leads?

Många använder bara LinkedIn för att tacka ja till kontaktförfrågningar eller själva skicka iväg opersonliga förfrågningar till olika personer. Få använder LinkedIn för att dels

  • Strukturera upp befintliga kontakter
  • Använda Lead Builder för att hitta intressanta leads i viktiga målgrupper

Strukturera upp befintliga kontakter
Tänk på att varje kontakt du knyter till ditt nätverk på LinkedIn kan du ge en s.k tag, dvs. öronmärka så att du lättare kan söka ut ett visst antal personer som ingår i den taggen. Detta är inget som någon annan ser utan det är bara för din egen ordning skull. Under bilden på varje person finns idag ett ”mini-crm-system” i LinkedIn. Där kan du fylla i när ni fick kontakt, tagga i en egen tag, lägga in när du ska kontakta och bli påmind. Enkelt och effektivt.
Vill du sedan rikta ett epostutskick till Inboxen på alla dina kontakter i LinkedIn inom en viss tag, visar det sig oftast vara ett av de mest efffektiva sätten att få en fortsatt kontakt. Folk tenderar att läsa Inboxen i LinkedIn än vanliga mailboxen:-).

LeadbuilderMarketinghouse blogginlägg om Leadbuilder i LinkedIn
En av de bästa funktionerna här på LinkedIn är Lead Builder. Har du ett gratiskonto kan du utnyttja den här funktionen i tre sökningar. Har du ett Premium konto kan du göra fem sökningar.

Med Lead Builder kan du skapa och spara listor med potentiella kunder med hjälp av olika sökaspekter. Skapa en leadlista: Klicka på Avancerad sökning bredvid Sök överst på startsidan.Ett popup-fönster för Lead Builder visas. Välj relevanta sökkriterier för att hitta dina leads och klicka på Sök. Spara. Så håller LinkedIn reda på förändringar. Du kan skapa sökningar på en mängd olika kriterier, 1:a gradskontakter, 2:a gradskontakter, Grupper, titlar, funktioner, företagsstorlek, geografi. I betalversionerna kan du dock finslipa sökningarna mer än i gratisversionen. LinkedIn håller sedan automatiskt reda på om det sker förändringar och du får ett mail 1 gång per vecka om förändringarna/bevakningen.

Exportera dina kontakter
Du vet väl att du också kan spara ned alla dina LinkedIn kontakter i en sk csv-fil, och sen konvertera den till en excel-fil och importera t ex i Outlooks adressbok, ditt CRM system etc. Men det är absolut ingen idé att göra detta förrän du bringat ordning i alla dina kontakter. Annars blir det så mkt mer jobb i Excel.

Annica Thorberg