<![CDATA[]]>

De lär sig bli effektiva och sänka skatten

Redaktionen

Publicerades: 11 maj, 2011

Driva Egets läsare i Skåne fick i går lära sig att både bli effektivare och sänka skatten när Anki Bengtsson och Anders Andersson hade After Work  kontorshotellet Midzone i Malmö.

 Anki, på bilden ovan, började med att fråga publiken hur stor skillnad det är mellan det mest effektive och den minst effektive på en arbetsplats. Den bäste kan få 50 procent mer uträttat under en arbetsdag menade hon själv och kunde konstatera att det finns enorma förtjänster på att lära sig att ha ordning och reda omkring sig, strukturera sin arbetsdag och ha koncentrera sig på det viktigaste.

– Mitt bästa råd är att varje kväll skriva upp på en lapp vad som är viktigast att göra nästa dag. Och att börja dagen med att göra det, sa hon.

I nya numret av Driva Eget ger hon fler lönande råd i vårt tema om effektivitet. På bilden ger hon råd efteråt till Dragica Petrovic, som i handen har Ankis bok Mer gjort och tid över (köp den här). Fler effektivitetsråd finns här.

Anders Andersson gav exempel på hur de nya skattereglerna gett nya alternativ till pensionsförsäkring för dig som har aktiebolag. Mer om det

här.

– När det gäller skatter är det allra viktigast att småföretagaren vet vilka frågeställningar som gäller, sa han och gav exempel:

  • Privatbil kan ibland vara bättre än tjänstebil.
  • Miljöbil är det enda som subventioneras bland förmånerna.
  • Den som äger ett aktiebolag kan ibland men inte alltid tjäna på att sälja villan till bolaget.
  • Utdelning är bättre än lön.
  • Lön är bättre än pension för den som fyllt 65 år.

Här finns en del av hans presentationsbilder.

Marita Nilsson, som har en redovisningsbyrå och webbshop var hedersgäst, eftersom hon blivit Driva Eget-ambassadör genom att värva fem nya prenumeranter. På bilden visar hon upp sitt ambassadörsmärke för finanskonsulten Ulf Larsson.  Här ser du hur du också kan bli ambassadör.