<![CDATA[]]>

Janne Näsström: ”Slopa den könsdiskriminerande lagstiftningen”

Redaktionen

Publicerades: 23 september, 2014

”För samhällets bästa måste småföretagslagstiftningen förändras i grunden. Dels är det en fråga om jämställdhet mellan män och kvinnor. Dels måste det bli mer attraktivt att driva företag på heltid.” Det skriver Janne Näsström i sin blogg här på driva-eget.se.

Det Janne ser som det stora problemet är de särskilda regler för småföretagare som styrs av kapitel 56 och 60 i skattelagstiftningen.

”I synnerhet drabbas kvinnor som riskerar att bli utestängda från A-kassa och andra delar av trygghetssystemet.” skriver Janne Näsström i sin blogg här på driva-eget.se.

Framförallt är det grundregeln att bara en i familjen kan vara företagsledare, och övriga räknas som medhjälpare och inte får ta ut lön som ställer till det.

”Eller rättare sagt, medhjälparens lön läggs på toppen av företagsledarens lön. Det handlar med andra ord om sambeskattning som slopades för anställda 1971. Särbeskattning sägs vara den viktigaste reformen för jämställdhet mellan män och kvinnor. Det borde även gälla småföretagare.” slår han fast.

 

Läs blogginlägget i sin helhet här!

 

Vad tycker du? Kommentera gärna!