<![CDATA[]]>

Löfven (S) charmar företagarna

Camilla Björkman

Publicerades: 1 februari, 2012

Socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfven öppnade upp famnen för företagare på fackmöte: ”Vi behöver en mycket mer aktiv näringspolitik”.

Det var när Stefan Löfven på tisdagen talade inför kollegor och fackliga företrädare på den nordiska fackliga samorganisationen Samaks årsmöte på Runö folkhögskola strax utanför Stockholm, som han kom in på företagarnas framtid.

– Vi behöver en mycket mer aktiv näringspolitik, sa han.

Enligt Stefan Löfven har den svenska regeringen gjort felsatsningar som missriktade skattesänkningar och har inga bra sätt för att minska arbetslösheten. De har inte heller förstått vikten av samarbete mellan företag och fack, menar Löfven enligt Dagens Industri.

– För oss är det oerhört viktigt att ha en bra dialog. Jag känner många företagsledare och jag beundrar många av dem. Man kan inte betrakta företag eller fack som särintressen, sa han efter sitt tal.

Driva Egets bloggare, serieentreprenören Daniel Laurén, är dock kritisk till vad Socialdemokraternas nye partiledare kan göra för Sveriges entreprenörskap och bloggar HÄR om frågan.