E-handeln – Innovativa lösningar leder till bättre kundupplevelser

12 februari, 2020

E-handel har tagit fart under de senaste åren, och till och med stulit uppmärksamheten från de fysiska butikerna.

Den fick stort genomslag på marknaden i början av 90-talet, genom ett nytt sätt att locka kunder. Med kreativa metoder så som digitala provrum eller riktigt konkurrenskraftiga priser kan E-handeln till och med komma att ta över helt i framtiden. Alternativa betalningssätt är också något som gynnar shopparen, till exempel E-plånböcker där köparens bankdetaljer inte behöver anges. Marknadsföring med hjälp av digitala nyhetsbrev, kundklubbar och rabatterbjudanden är ett säkert sätt att behålla intresset. Detta tillsammans med många andra innovativa strategier och lösningar har gjort E-handeln till en miljardindustri.

E-handel på framkant

Misterspex är ett exempel på en E-handel som lockar kunderna med kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Här är butiken som är specialiserad på allt som har med glasögon och linser att göra. Mister spex smarta lösningar får kunden att känna sig som att hen är på plats i butiken, utan att faktiskt vara där. Ett digitalt provrum är ett sådant tillägg som har visat sig öka antalet kunder. Andra exempel är konceptet att låta kunden helt kostnadsfritt prova glasögonbågar hemma och behålla det som önskas, eller skicka i retur och utnyttja den generösa öppet köp-policyn på hela 90 dagar.

Andra E-handelsbutiker

Wish är en sådan e-handel där det finns en stor variation av varor som passar alla sorters kunder. Denna e-handel har lyckats bli internationell på grund av sina låga priser. Amazon, en världskänd e-handel, erbjuder en plattform där vem som helst kan skapa ett konto och sälja sina varor med leveranser över hela världen. Sedan starten 1994 har företaget vuxit stadigt och är numera USA:s största e-handel med ett enormt utbud. En annan välkänt webbshop är Asos som lyckats kombinera ett utbud av välkända designers med sitt egendesignade märke. Här kan du som köpare ta del av flera stylingtips och hur du bära plaggen på bästa sätt. Dessutom kan du se en video där modellen bär det plagget som du är intresserad av. På detta sätt får du en väldigt tydlig bild av plaggets passform samt hur plagget rör sig.
Här finns bidrag att söka för automatisering
6 tips när du ska starta en startup
Foto av: ADOBE STOCK
3 saker alla borde veta om AI