Gustaf Oscarson

10 saker framgångsrika människor gör annorlunda än alla andra

Gustaf Oscarson

Uppdaterades: 4 november, 2022
Publicerades: 3 oktober, 2022

Vad är det som gör att vissa lyckas och andra inte. Att jobba hårt? Det gör alla. Att jobba smart? Ja! Visst behöver man jobba hårt, men utan att jobba smart kommer det bara leda till att du jobbar ihjäl dig utan uppsidan. Därför har jag rest världen runt för att träffa framgångsrika entreprenörer och läst 100-tals böcker om och med framgångsrika människor – för att luska ut vilka principer de har använt för att lyckas.

Och här är mina 10 favoriter som har fungerat extremt väl i mitt och andra entreprenörers liv. Tänk på – om du gör som alla andra, får du samma resultat som alla andra. Och de som lyckas absolut bäst gör faktiskt saker väldigt annorlunda.

Se videon med 10 hemligheter som framgångsrika entreprenörer använder här

Var extremt tydlig i din vision

Framgångsrika entreprenörer är extremt tydliga med vart de ska, med visionen. De har slutmålet i sikte och ägnar all sin tid åt att göra saker som tar dem dit. Inte en sekund går till spillo på annat – allt har ett syfte och riktigt. Visst kan de justera planen om det behövs, men riktningen och visionen ändras aldrig.

Det skiljer sig enormt mot vanliga småföretagare som vänder kappan efter vinden, testar olika saker varje dag och är inkonsekventa i sina handlingar.

Psst! Du vet väl om att vi på Driva Eget hjälper dig att lyckas med företaget kostnadsfritt – i fem steg. Läs mer här. Och vill du verkligen utvecklas som företagare, marknadsföra ditt företag och skapa nya affärer – bli medlem i vårt digitala affärsnätverk Founders & Friends. Läs mer här!

Äg din morgon med Hour of Power

Om du äger din morgon äger du din dag. Jag älskar det som många kallar Hour of Power – den heliga timmen först på dagen när du bygger dig själv. Min favorit är att dela upp timmen i tre delar – Inspiration, fysisk aktivitet och meditation. Först mediterar jag och förbereder mig mentalt för en fantastisk dag, sedan tränar jag och därefter lyssnar jag på en ljudbok eller podcast som gör mig pepp inför dagen.

När timmen är slut är jag enormt mycket starkare än jag var när jag började. Som många av mina Hour of Power-vänner brukar säga. 5 AM är inte ett klockslag, det är en livsstil.

Läs också: 45 hacks som levlar ditt liv – snabbt!

Lär dig att hamna i rätt känsla

Prestation handlar till stor del om vilken känsla du har i kroppen. Jag tycker att det engelska ordet State fungerar bäst. Vilket state behöver du vara i för att prestera? Framgångsrika människor är mästare på att komma i rätt state. De använder ord som får dem att känna en positiv känsla, de har ett kroppsspråk som ger dem energi, de har en förmåga att fokusera energi på en sak.

Vilket state behöver du vara i för att prestera – och vad får dig att hamna i just den känslan? Om du kan knäcka den nöten, har du en enorm fördel i ditt entreprenörskap.

Vilka människor hindrar din framgång?

Du blir som du umgås., och framgångsrika människor är extremt noga med vilka de umgås med. För det första väljer de bara att umgås med människor som ger dem energi och som peppar dem att lyckas med sina mål. Dessutom omger de sig med människor som är bättre än dem själva och har ofta coacher, mentrorer och rådgivare.

Hur ser ditt dream team ut? Vilka människor behöver du ha i ditt liv för att bli ditt absolut bästa jag?

Vad kan du bli bäst i världen på?

Om du vill blir extremt framgångsrik kan du inte vara hyggligt duktig på många saker. Vad skulle du kunna bli bäst i världen på? Vad skulle du kunna göra som ingen annan kan kopiera med pengar? Fortsätt att definiera din vision och dn roll tills du känner att den är absolut omöjlig att kopiera. Tänk vad skönt – om du har definierat en vision och en roll som är omöjlig att kopiera – har du inte längre några konkurenter.

Ställ ditt liv i ordning

Mitt absoluta favorithack är att ställa livet i ordning. De flesta springer runt som yra höns och är aldrig nöjda. När de är på jobbet känner de att de borde vara hemma. När de är hemma känner de att de borde träna. Ställ livet på rad istället. Säg att du vill träna, vara ute i naturen och umgås med dina vänner. Gör det samtidigt!

Det här avsnittet blir också sociala medier-innehåll, en guidie och kanske en webbkurs. Det är att ställa livet i rad och att låta en aktivitet uppfylla på flera mål samtidigt.

Att multitaska är bara korkat

Vet du att du blir cirka 40 % mindre effektiv om du multitaskar och gör flera saker samtidigt? Gör istället som en entreprenörskompis till mig – han delar upp sitt liv i Focus Days, buffer Days och Free days. På Focus Days fokuserar han på en viktig uppgift och gör den till 100 %.

På Buffer Days sköter han administration och på Free Days är han 100 % nedkopplat under 24 timmar. Work hard, play hard, rest hard. Målet är att ha så många focus days och free days som möjligt.

Bygg klockan – sluta vara tiden!

Den kanske viktigaste principen för dig som vill bygga ett framgångsrikt företag – bygg klockan istället för att vara tiden. Framgångsrika entreprenörer bygger system som sköter sig själva, vanliga småföretagare byter tid mot pengar. Det ena är inte bättre än det andra – men det ger helt olika resultat och helt olika liv. Vem vill du vara?

Ge mer och få mer än du önskar dig

Den som skapar mest värde för andra är den som blir mest framgångsrik. Det är det som är så underbart med entreprenörskap – att det är den som ger mest som får de största belöningarna. Så fokusera 100 % på hur du kan ge mer till så många som möjligt.

Vet du vad Kaizen är?

Jag kan ge dig 100 tips på hur du ska lyckas, men allt handlar egentligen om din vilja att hela tiden bli bättre. Att hela tiden utvecklas. Japanerna kallar det Kaizen – ständig utveckling.

Min rekommendation till dig är att boka in tid för utveckling i din kalender varje dag. Tid att läsa. Tid att träffa människor som är bättre än du. Tid att lyssna inåt på din egen intuition. Varje timme du lägger på att utveckla dig själv kommer att ge dig tiofalt tillbaka.

Motivation är för amatörer

Motivation är för amatörer, och om du litar på att din motivation ska ta dig till framgång är du ute på hal is. Struktur äter motivation till frukost. Struktur kan du lita på en dålig dag, motivationen ser du inte röken av. Bygg en struktur i ditt liv och i ditt företag där det är helt omöjligt att misslyckas.

Framgång är en muskel

Det är svårt att förstå hur livet förändras om du använder de här principerna. Det kommer att göra ofantlig skillnad i ditt liv och det du måste förstå är att framgångsrika människor inte är supermänniskor – de har bara lärt sig ett antal principer och håller fast vid dem stenhårt. Gör det du också!

Vad accepterar du i ditt liv som inte tar dig dit du vill? Så länge du fortsätter acceptera det, kommer du att stå still. Vad du accepterar står i direkt proportion till hur väl du lyckas med dina mål. Så acceptera inte något annat än det absolut bästa. Du är värd det.

/Gustaf Oscarson

Psst! Glöm inte att prenumerera på YouTube-kanalen – så får du följa StartUp-resan innan alla andra! Får du vill väl inte missa alla genvägar till ett framgångsrikt företag?

StartUp-resan – följ entreprenören Stina från idé till succé under 365 dagar

I StartUp-resan följer vi entreprenören Stina som ska bygga ett framgångsrikt företag på 365 dagar. Serien följer företaget genom alla faser, utmaningar och kriser. Ska Stina lyckas bygga ett riktigt bolag som tjänar pengar och gör skillnad på bara ett år?

Se trailern här! Och glöm inte att prenumerera på YouTube-kanalen för att få tillgång till alla avsnitt. Som tittare får du massor med tips, verktyg och hacks så att även du ska kunna bygga ett framgångsrikt företag och starta eget snabbare.

vismaspcs.se/startup hittar du en kostnadsfri starta eget-guide.

StartUp-resan är skapad av Driva Eget i samarbete med