<![CDATA[]]>

Han är årets företagare

Gustaf Brickman

Publicerades: 15 oktober, 2012

Mattias Nygren med dataspelsföretaget Tarsier Studios blev utsedd till Årets Företagare vid Företagarnas stora gala i går. Företaget Ung Omsorg vann priset Årets Unga Företagare.

– Årets vinnare är företagare som driver företag i framkant inom två vitt skilda men samtidigt nydanande branscher, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna.

Mattias Nygren har de senaste tio åren byggt upp ett väldigt framgångsrikt företag som idag har 47 anställda. Samtidigt har företagets framgångar dessutom bidragit till att Karlshamn, där företagets huvudkontor ligger, blivit en samlingsplats för upplevelseindustrin. Tarsier studios har också blivit utsett till årets gasellföretag av Dagens Industri.

Mattias Nygrens framgångstips? De anställda:

– Det är så många som har en del i att göra det här möjligt för mig och för vår verksamhet. Våra medarbetares talang, uthållighet och kreativitet har gjort att vi är så framgångsrika. Jag är oerhört stolt för att få representera det arbete vi gör tillsammans, säger pristagaren.

Årets Unga Företagare tar hand om de gamla. Ung Omsorg har 550 anställda ungdomar som jobbar några timmar i veckan på äldreboenden med att förbättra den sociala omsorgen. Det kan handla om allt från högläsning för de äldre som ser dåligt till en promenad en någon som har svårt att gå på egen hand.

Flera företagarpriser delades ut under helgens stora mässa. Läs här Anders Anderssons blogg från mässan.

Årets tre pristagare tillsammans med Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna och Jens Spendrup, ordförande för Företagarna.