Småföretagarambassadörerna hoppar av

Redaktionen

Publicerades: 3 augusti, 2012

Flera kvinnliga företagare hoppar nu av sina ideella uppdrag för Tillväxtverket efter den kritiserade lyxmiddagarna..

– Det är som ett hån. Jag känner mig lurad, säger företagaren Kikki Högberg till Aftonblacdet.

– De begär att vi ska ställa upp gratis samtidigt som de betalar för deras sus och dus med skattemedel, säger företagaren Kikki Högberg i Västernorrland som är en av de som slutat som ambassadör.

Hon är enav flera kvinnliga småföretagaresom nu avslutar  sitt samarbete med Tillväxtverket efter avslöjandet i DN. De har arbetat ideellt som ambassadörer för myndigheten för att främja kvinnligt företagande.

Hur är ditt förtroende för Tillväxtverkets generaldirektör?

– Helt värdelöst. Hon borde avsättas på en gång, hon är absolut inte kapabel att följa reglerna. Hennes uttalanden har varit helt absurda, hon skyller på de anställda och tar inget eget ansvar.

– För varje dag är det fler och fler som hoppar av, de mest aktiva går först, både i Västernorrland och resten av Sverige.

Hittills har 35 av drygt 850 ambassadörer meddelat Tillväxtverket att de slutar, uppger myndigheten för Aftonbladet.

– Våra kvinnliga ambassadörer är jätteduktiga och har gjort ett sådant bra jobb. Det är beklagligt, men det är deras beslut, säger Christina Lugnet till TT.

Hon får också frågan vilka konsekvenser det som hänt får för henne.

– Det är klart att det är beklagligt att det blivit som det blivit. Men nu är vi i situationen att vi ska gå igenom utredningen med vår huvudman. Då får vi se vad den leder till.

TT: Kan du sitta kvar?

– Det är inte jag som bestämmer det utan huvudmannen. Jag tycker att jag har ett fantastiskt spännande jobb.

Hon har tidigare försvarat middagen. I dag backar hon:

– Det största misstaget är att vi lade vår middag på Grand. Det var helt enkelt för kostsamt, det var för dyr lokal och ett för kostsamt evenemang. Det är vi djupt ångerfulla för, säger hon i en intervju med TT.