<![CDATA[]]>

10 otippade entreprenörstecken – vilka har du?

Gustaf Brickman

Publicerades: 13 november, 2012

Stark arbetsmoral, uthållighet och disciplin framhålls ofta som typiska egenskaper hos en entreprenör. Rebellisk, besatt och rastlös hör vi inte lika ofta, men det hävdar författare Grant Cardone är de riktigt viktiga egenskaperna.

I över 25 år har författaren Grant Cardone studerat entreprenörer och letat efter deras gemensamma egenskaper.

Han har tittat på personer som Henry Ford, Oprah Winfrey och John D Rockefeller – och de gemensamma personlighetsdragen är knappast dem man brukar sammankoppla med framgångsrika företagare. Det berättar han för den amerikanska företagarsajten entrepreneur.com.

Här är tio tecken som många anser vara negativa, men som faktiskt kan vara tecken på att du är menad att bli entreprenör.

Spana in – hur mycket stämmer in på dig?

1. Du hatar när inget nytt händer. Du har svårt att se varför saker och ting alltid ska göras på ”det gamla hederliga sättet”, utan att någon kan förklara varför.

2. Du blir lätt uttråkad. Men ingenting är fel med dig förutom att du är uttråkad med aktiviteter som inte är utmanande nog. Bill Gates hoppade till exempel av college.

3. Du har fått sparken. Att bara vara en kugge i hjulet är svårt för dig då du vill skapa något andra kan inspireras av och bidra till.

4. Du har blivit stämplad som rebell. Du vet att storhet ligger utanför linjerna av likformighet och tycker inte att politik, lagar och förordningar gäller dig.

5. Du har svårt för auktoriteter. Du har hela ditt liv stått emot auktoriteter som dina föräldrar, lärare och chefer.

6. Du vill förbättra allt. Du tittar alltid på hur du kan göra saker och ting bättre. Dessutom är du påstridig och delar fritt ut dina tankar och idéer till förbättring, även när du inte är tillfrågad.

7. Du är dålig på att kallprata. Det känns som ett slöseri med tid och gör dig bara obekväm.

8. Du har haft en jobbig uppväxt. Du kan ha fått mycket kritik, retats och även mobbats som barn eller tonåring. Detta har fått dig att vilja bevisa för världen att du verkligen är en kraft att räkna med.

9. Du kan verka besatt. Du kanske har blivit stämplad som besatt eller med tvångsmässigt beteende eftersom när du väl påbörjar något har du svårt att släppa taget.

10. Du har svårt att varva ner. Du kan inte sova på natten eftersom du inte kan stänga av dina tankar. En affärsidé kan även visa sig i drömmen. Nästa morgon finner du dig fortfarande slukad av tanken vilket distraherar dig från jobbet du ska utföra.

Skriv gärna en kommentar hur många punkter som du skriver under på, vilka punkter som är allra mest du – och om du faktiskt driver företag i dag!

Text uppdaterad: 2016-09-02