<![CDATA[]]>

Få tillbaka mod & motivation – 3 tips

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 18 oktober, 2015

Alla har vi sämre perioder då det går mindre bra i företaget. Inspiratören och författaren Olof Röhlander ger råd för hur man lyckas få tillbaka lust och kämpaglöd.

Som egenföretagare måste man dagligen göra val och ibland är valen så avgörande att de kan vara svåra att ta.

– Man kan jämföra det med två sidor av ett mynt, chans möter risk. Varje gång jag tar en chans så tar jag också en risk, tänk om chansningen inte håller och jag misslyckas? Det är ganska ofta man måste slänga sig ut med hjärtat före som småföretagare.

Olof arbetar med att få människor känna motivation och arbetsglädje och hantera förändringar på ett bra sätt. Han har tidigare skrivit böckerna Det blir alltid som man tänkt sig och Bli en vinnarskalle och i januari kommer nya boken ”Konsten att njuta av livet”.

– Många av oss kommer till en brytpunkt i livet där vi känner att det måste hända något. Affärsidén som man kanske burit på länge måste bli allvar och det får bära eller brista. Vi tar hellre chansen och hoppar även om det innebär en liten risktagning.

Just känslan av risk tycker Olof att man ska utnyttja istället för att skrämmas av.

– Använd risk som en drivkraft istället för ett hot. Alla entreprenörer och företagare måste vara lite risktagande, annars kommer vi ingen vart.

 

Hitta tillbaka till mod och motivation – Olofs 3 bästa råd

• Se till att ha fria luckor i kalendern, en dag utan möten. Du får inte betalt för att du har fullt upp, du får betalt för att du producerar något av värde. Tiden du ger dig själv i och med dessa luckor kommer du få tillbaka i både hälsa och effektivitet. Så våga säg nej till saker och prioritera hur du lägger upp din dag.

• Som egenföretagare är du ofta ensam. Leta upp nätverk som kan passa dig, att ingå i olika grupper kan göra underverk för motivationen. Man inspirerar varandra och kan inleda samarbeten.

• Använd webben för att hitta inspiration! Det finns en uppsjö av videoföredrag och podcasts kring allt från ren inspiration till specifika ämnen.