<![CDATA[]]>

”Vi älskar vårt jobb”

Gustaf Brickman

Publicerades: 22 maj, 2012

Sveriges företagare älskar att vara just företagare. Det visar Driva Egets tävling som pågår just nu, där man ska berätta om det bästa med sitt jobb. Och en undersökning från Trygg-Hansa bekräftar det vi redan visste – att vara egen är ett drömyrke.

Flera hundra företagare har redan deltagit i Driva Egets, Dells och Hogias webbtävling, där vinnarna kan kamma hem fina priser från Dell och Hogia. För att vara med och tävla ska man berätta vad man älskar mest med att vara företagare, och det råder ingen brist på värdiga motiveringar. Frihet och eget ansvar är två begrepp som är ständigt återkommande i de redan över 300 svaren.

Så här säger några av Driva Egets läsare:

Hanna F: Det är bara jag själv som sätter gränser för vad som är möjligt!

Magnus L: Att skapa något som hjälper andra till en bättre dag och samtidigt kunna livnära mig på det – det är en skön känsla!

Jerker: Att jag aldrig går på tomgång utan hela tiden ser framåt.

Torbjörn: Att det är jag som skapar min och andras framtid.

Du kan själv vara med och tävla här. Och Driva Egets läsare är inte ensamma om att älska företagandet. Enligt en ny undersökning från Trygg-Hansa anser sex av tio egenföretagare att deras yrke är ett drömjobb. Och det är inte pengarna som lockar mest.

Det här tycker vi är allra bäst med att vara företagare enligt den undersökningen:

  1. Friheten (34%)
  2. Själv kunna bestämma arbetets innehåll (24%)
  3. Flexibla arbetstider (14%)
  4. Glädjen över egen framgång (13%)
  5. Större arbetsglädje (11%)
  6. Tjäna pengar (2%)