<![CDATA[Foto: Pressbilder]]>

Bli inspirerad – nu är det dags för Idea talks!

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 20 maj, 2014

Onsdag den 28 maj är det premiär för Idea talks – ett inspirationsevent för entreprenörer där både Annie Lööf och Johan Stäl von Holstein medverkar. Kan du inte vara på plats har du möjlighet att delta via nätet.

Driva Eget är mediepartner till eventet Idea talks som anordnas av karriärsnätverket GiveitForward.

Idea talks är ett entreprenörsforum som samlar ledare, entreprenörer, investerare och affärsänglar från olika branscher över landet för att utforska nya idéer och möjligheter.

Eventet den 28 maj är startskottet för liknande kvällar:

Hala G. Asfar

Foto: Pressbild

– Vi ska göra fler aktiviteter framöver för att hjälpa fler unga och kvinnor i Sverige att våga starta företag. I genomsnitt sitter varje person i Sverige på tre affärsidéer. De flesta idéer blir aldrig förverkligade eftersom att de flesta personer saknar rätt kunskap, nätverk och kontakter för att gå från idé till företagande, säger projektledare Hala G. Asfar.

Under kvällen medverkar näringsminister Annie Lööf, Mona Sahlin, entreprenörerna Johan Stäl von Holstein, Gunilla von Platen och Granit-grundaren Susanne Liljenberg.

Hala G. Asfar beräknar att 130 personer sitter i publiken, men 20000 personer finns med i virtuell publik.

– Vi kommer att streama live via GiveitForwards Facebooksida, vilket gör det möjligt för alla runt om i landet att se och följa eventet.

– Idea talks och GiveitForward ska bidra till att få fler unga och kvinnor i Sverige att utvecklas som företagare och entreprenörer. Om kvinnor och unga vågade och ville förverkliga sina affärsidéer i lika stor utsträckning som övriga befolkningen, skulle ungefär en kvarts miljon nya arbetstillfällen skapas, säger Hala G. Asfar.

I samarbete mellan ideell, offentlig och privat sektor vill GiveitForward skapa Sveriges största idérörelse för att bidra till att skapa tusentals nya jobb med sikte på 2020.

 

Bli headhuntad!

Vill du bli headhuntad? Få pengar till din affärsidé? Eller bygga nätverk och kontakter mot nya möjligheter? Träffa nätverkets partners och sponsorer medan du minglar. Företagarna, Penser Bank och Women’s Executive Search finns på plats med monter och vill träffa dig.