<![CDATA[]]>

Deras heta affärsidéer gav 250 000 kronor​ i riskkapital

Ebba Arnborg

Publicerades: 27 januari, 2015

Hundhjälp, Bitcoin och Blocket-fobi  här är de åtta svenska startups som valts till acceleratorprogrammet STING Fast Forward och får en kvarts miljon var i riskkapital.​ Inspireras av framtidens mest lovande IT-affärsidéer.

Av 120 sökande har nu åtta bolag valts ut till den fjärde omgången av acceleratorprogrammet STING FastForward som pågår i fyra månader och samlar Stockholms mest lovande internetstartups.

Bakom de valda bolagen står entreprenörer från bland annat iZettle, Klarna och Tradedoubler.
– De åtta bolagen vi kommer att arbeta med under våren representerar flera områden som just nu genomgår väldigt spännande skiften – däribland digital marknadsföring, fintech, logistik och mobile enterprise solutions, säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för STING FastForward.

Nu väntar internetcoachning, stöd inom kommunikation och rekrytering, tillgång till industriexperter och investerare och gratis kontorsplats på SUP46 i centrala Stockholm för de valda bolagen.

Dessutom går investeringsföretaget Propel Capital in med 250 000 kronor i varje bolag. Riskkapitalet kommer från ett 20-tal välrenommerade affärsänglar, bland annat Hampus Jakobsson, Eric Byrenius, Kristofer Arwin och Niclas Lilja.

Här är de utvalda bolagen:

Boxgard – för trångbodda utan bil
Hjälper privatpersoner och företag som behöver mer utrymme i städer. Tjänsten bokas via webben, sedan levereras lådor hem till dig som hämtas när du fyllt dem. Behöver du något i någon låda ingår hemleverans av den alla dagar i veckan till en månatlig kostnad per förvarad låda.

HappyTail – för ressugna hundägare
Ett socialt forum som kopplar ihop hundägare och hundar med hundälskare för till exempel sociala promenader, vilket möjliggör större frihet för hundägare att hitta hundvakt vid exempelvis resor.

Sellpy  slipp Blocket och dåligt samvete
Bli enkelt av med prylar och kläder som inte längre används. Beställ en Sellpy-påse online och fyll den med saker du vill bli av med. Sellpy hämtar påsen vid dörren, säljer prylarna och sedan delar ni på vinsten. Det som inte går att sälja skänks till välgörenhet.

Liquido  förenkla företagsfaktureringen
Med några klick i Liquidos webbportal skapas en faktura och Liquido sköter resten och matchar automatiskt inbetalningar. Det gör att företag alltid har tillgång till en avstämd och uppdaterad kundreskontra – i datorn, mobilen eller surfplattan.

HAAARTLAND – haka på Big-data
Prenumerationsbaserade molntjänster som hjälper dig förstå vad som driver publiken för att kunna publicera engagerande innehåll på rätt sätt i både sociala och mer traditionella kanaler och få din publik att växa.

Pecuniosus  belöna dina kunder
Plattformen Market2Member gör det enkelt för företag och organisationer att erbjuda sina kunder cashback- och lojalitetsprogram.

Salesbox  vårda kunden i mobilen
Ett kundrelationssystem (Customer relationship management-system) som du kan uppdatera på 7 sekunder från mobilen.

Strawpay  elektroniska betalningar
En plattform som möjliggör betalningar med bitcoin på nätet i till exempel webbshoppar.

Läs mer: Så övertygar du riskkapitalisterna

Läs också: Finansiera ditt företag  här – här finns pengarna

Missa inte: Se alla bidrag som kan rädda ditt företag

Mer inspiration: 5 nya roliga affärsidéer att inspireras av