Årets mest lästa på Driva Eget 2022 – här är listan

Årets mest lästa artiklar på Driva Eget 2022 – här är listan

Karolina Östervald

Uppdaterades: 10 januari, 2023
Publicerades: 11 januari, 2023
Foto av: Adobe Stock

Artiklar om heta affärsidéer, rika personer och höjda elpriser har lästs av många under året. Även spännande nyheter om årets drakar och viktiga datum för inkomstdeklarationen har varit på tapeten. Vi listar 2022 mest lästa artiklarna på Driva Eget – har du läst alla?

1. 25 superheta affärsidéer att starta i år

Sugen på att starta eget företag – men osäker på affärsidé? Vi listar 25 heta affärsidéer som du kan hugga tag i direkt.  Så, vad väntar du på?

Läs: 25 superheta afärrsidéer att starta i år

2. Sveriges 100 rikaste personer 2022 – se hela listan här

Vilka är egentligen Sveriges rikaste personer 2022? Vi vet vilka – och de listar vi i denna spännande lista! Det är heller ingen överraskning att vi även hittar många av våra svenska superentreprenörer på listan, men vem är det som toppar?

Läs: Sveriges 100 rikaste personer 2022 – se hela listan här

3. 542 miljardärer i Sverige – vilka är entreprenörerna på listan?

Miljardärerna blir fler och fler. Hela 542 personer är nu miljardärer i Sverige, och många av dem är entreprenörer. Vi listar vilka som är de hetaste entreprenörerna på miljardärslistan.

Läs: 542 miljardärer i Sverige – vilka är entreprenörerna på listan?

4. Här är drakarna i Draknästet 2022 – nu är det äntligen klart

Succéprogrammet Draknästet var under hösten 2022 tillbaka med en ny säsong. Är du nyfiken på vilka drakarna var? Då vill du inte missa denna heta presentation.

Läs: Här är drakarna i Draknästet 2022 – nu är det äntligen klart

5. Så här blir elstödet – se hur mycket du kan få tillbaka

I våras presenterade den dåvarande regeringen ett åtgärdspaket för att motverka påverkan av de höjda elpriserna. Mycket har hänt sedan denna nyhet publicerades (vilket vi har rapporterat om), men denna artikel blev snabbt populär hos många läsare.

Läs: Så här blir elstödet – se hur mycket du kan få tillbaka

Nyfiken på att läsa fler artiklar om elstödet och vad som har hänt efter denna nyhet publicerades? Kolla även in nedan artiklar.
Läs: Elstöd till företag är klart – men inte alla får pengar!
Läs: Anstånd med skatt ska rädda företagare efter uteblivet elstöd

6. Viktiga datum för din inkomstdeklaration 2023 – och då kommer skatteåterbäringen

Har du koll på alla datum för företagets inkomstdeklaration 2023? Om inte så har vi det åt dig. Vi listar de viktigaste datumen (och då kommer skatteåterbäringen). Spara och notera i kalendern – för att inte missa någonting!

Läs: Viktiga datum för din inkomstdeklaration 2023 – och då kommer skatteåterbäringen

7. Sveriges största influencers på Instagram – så här går deras bolag

Du känner säkert igen många av namnen på Sveriges största influencers på Instagram. Bianca Ingrosso, Kenza, Therese Lindgren… Men att vara stor i sociala medier betyder inte automatiskt att man lyckas som entreprenör. Hur går det egentligen för Sveriges största influencers bolag? Se själv – här kommer topplistan.

Läs: Sveriges största influencers på Instagram – så här går deras bolag

8. Sveriges 10 största influencers – vilka följer du på Instagram?

Vi ser dem överallt, deras följarantal växer dagligen och vi älskar att köpa deras produkter – men vilka av de största influencers följer du egentligen? I denna heta lista får du stenkoll på de 10 största i Sverige.

Läs: Sveriges 10 största influencers – vilka följer du på Instagram?

9. Köpa bil på företaget eller privat – vad är egentligen bäst?

Att bestämma sig för om det är bäst att köpa bil på företaget eller privat, är inte alltid helt enkelt. Just för att svaret på den frågan inte är helt självklar. Allting beror helt på ditt behov – därför reder vi ut saken en gång för alla.

Läs: Köpa bil på företaget eller privat – vad är egentligen bäst?

10. Så mycket el drar dina och ditt företags prylar – se listan här

Att elkostnader har höjts har nog inte förbigått någon – men vilka av ditt företags prylar drar mest el? Och vad kan du göra för att sänka elkostnaderna? Här är listan över de vanligaste elapparaternas förbrukning.

Läs: Så mycket el drar dina och ditt företags prylar – se listan här