<![CDATA[]]>

Hela listan: Här är småföretagen som slåss mot jättarna

Redaktionen

Publicerades: 23 september, 2014

Nu är 2014-års David mot Goliat-tävling avgjord! Tävlingen där ett småföretag som lyckats i kampen mot de stora premieras. Se vem som vann och alla 17 nominerade här.

David mot Goliat är tävlingen för småföretagare som tar kampen mot de stora. Under året har en rad småföretag nominerats till tävlingen och ett urval har gjorts. Den 1 oktober presenterades tre finalister: Kmapanjjakt.se, Tankävrt och Smilinggroup. Läs mer här! Vinnaren korades på Eget Företag-mässan i Älvsjö den 4 oktober kl 13 på scenen. Se prisutdelningen här!

Vinnare blev Daniel Sisay och Kiriakos Tseneklidis på kmapanjjakt.se. Läs vinnarintervju och se en film med dem här! 

Vinnaren fick en specialdesignad träskulptur av konstnären Signar N Bengtsson och pris från vår sponsor. Läs mer på driva-eget.se/davidpriset.

Här är alla de 17 nominerade:

1. Daniel Sisay och Kiriakos Tseneklidis, kampanjjakt.se (VINNARE 2104)
Med två tomma händer startade Daniel Sisay och Kiriakos Tseneklidis från Stockholm sajten Kampanjjakt.se. Efter fyra år omsätter de nästan 13 miljoner kronor.
Läs vår artikel om dem här!

2. Lilian Arturén, Erika Berg Levin och Jeanette Regnér, Milook
Deras konkurrenter är miljardföretagen i klädbranschen. Men det skrämmer inte Milook från Borås som utmanar med kvalitet och långsiktighet.
Läs vår artikel om Milook här!

3. Micke Raittila, Paleo Nordic
Med naturligt innehåll och rena smaker är uppstickaren Paleo crunch en utmanare till dagens mellanmålsjättar.
Läs vår artikel om Micke här!

4. Joakim Söderling, Oscar Carlsson, Linnea Söderling och Johan Forshällen, Smiling group
Genom att låta lokala bönder odla cashew­nötter och sedan exportera nötterna till Sverige har Smiling group utmanat branschen.
Läs vår artikel om dem här!

5. Pernilla Brandt Enlund, Inredningslust
Pernilla Brandt Englund från Markaryd har vunnit offerter mot stora bolag som Kinnarps och Interiör och gått från noll till två miljoner på två år – ensam. Trots hot och mutor.
Läs vår artikel om Pernilla här!

6. Stellan Wigh och Mikael Wahss, Digilär
De var först i Sverige med ett helt digitalt läromedel. Nu jobbar småländska Digilär mot stora förlagsjättar, men har näst störst utbud.
Läs vår artikel om Digilär här!

7. Jenny Öhman, JNY colorful kids
Jenny Öhman från Åre utmanar de stora klädföretagen med unika barnkläder och tyger. Hon gör kläder som är mjuka och sköna att leka i, men ändå fina för fest.
Läs vår artikel om Jenny här!

8. Caroline Bergquist, Absoluteapartment.com (CC Star AB)
Genom gediget, personligt arbete har Caroline Bergquist från Stockholm snott andelar från hotell och de större kedjorna inom privatuthyrning som till exempel AirBnB.

9. Helene Hogengård, Hogengård of Sweden
Med en skön och bra sport-BH för storbystade kunder som inte vill rucka på komforten fyller Helene Hogengård från Stenungsund ett hål på marknaden.

10. Mattias Mattsson,  MG Rental
Mattias Mattsson från Skå har hittat en nisch genom att hyra ut maskiner och verktyg till företag och privatpersoner.

11. Thomas Marx, Kings of Sweden
Genom att fokusera på svenska och skandinaviska designer inom bland annat inredning kämpar Kings of Sweden mot jättarna i sin nisch.

12. Daniel Karlsson, Inredningslist
Med en smart produkt har Daniel Karlsson från Göteborg rott hem stora avtal. Han levererar med det lilla företagets flexibilitet och service som usp.

Läs vår artikel om Daniel här!

13. Åsa Eklöf, Tankvärt
När Åsa Eklöf från Gotland såg hur de stora bensinbolagen skulle stänga de små bensinmackarna köpte hon dem och startade Tankvärt. Nu utmanar hon bensinjättarna.

14. Pia Karlsson, P.I.A Konsult
Med ett nytt grepp och en smart nisch i handelsbranschen utmanar Pia Karlsson från Grums med utbildningar i svinn, råd och hot.

15. Catharina och Mats Kallmert, The friendly home
Paret Kallmert tar upp kampen mot storföretagen med sin webbutik som säljer miljövänliga ljus.

16. Peter Reivall, Svenska saldosystem
Peter har med sitt företag framgångsrikt  lyckats etablera en ny pedagogisk metod som vad det gäller förståelse av den så kalalde dubbla (italienska) bokföringen visat sig väl kunna konkurrera med den 5-800-åriga globala traditionen.

17. Cesar Sangchi och Jonas Suijkerbuijk, Billogram
Billogram är uppstickaren som tagit kampen mot jättarna genom att förändra möjligheten att fakturera. Istället för faktura kan man skicka billogram, ett format framtaget för företagare där allting sker automatiskt.