<![CDATA[Robert Haglund med Kiss-gitarristen Bruce Kulick, en av många världsartister som medverkar på skivan. Foto: Mattias Lindh]]>

Musikern Robert frågade stjärnorna – som sa ja till samarbete

Pernilla Sjöholm

Publicerades: 22 juni, 2016

Musikern Robert Haglund siktade högt och tog kontakt med ungdomsårens stora idoler. Resultatet blev inte bara en gemensam skiva utan också ett stärkt varumärke och nya vänner.

Robert Haglund växte upp med hårdrocken men älskade samtidigt Frank Sinatra. Efter att ha arbetat som frilansande storbandsmusiker i 20 år växte sig tanken på en soloplatta allt starkare.

->Varsågod! Ladda ner vår Driva Företag-bok helt gratis!

Han bestämde sig för att bjuda in sina stora förebilder till ett unikt samarbete.

– Jag hade läst mycket i affärsrelaterade tidningar och böcker om att man ska hugga högsta hönset för att få en större hävstång och mer uppmärksamhet åt sitt varumärke, berättar Robert Haglund.

Han applicerade rådet på sin egen bransch och först på tur stod Kiss-gitarristen Bruce Kulick.

– Det var absurt att ringa personer jag haft på väggen i pojkrummet men tänk vad ett telefonsamtal kan göra. I dag är han både min mentor och vän.

Med Bruce Kulick vid sin sida öppnade sig fler möjligheter.
– Det blev en värdemätare och godkändstämpel inför följande samarbeten. Produkten liksom exploderade när han hoppade på tåget.

Läs mer: Gör som Robert Haglund – hjälp kunden och sälj mer

Så nu har han samlat världsartister som Rudy Sarzo från Whitesnake, Tony Harnell från TNT och Skidrow, Kee Marcello från Europe och jazzsångaren Svante Thuresson.

– Jag tror att många fångades av att det inte stod någon stor bolagsgubbe bakom projektet. Det lyser igenom när man brinner för något. Skivan hade blivit bra utan alla dessa gästartister men tack vare alla starka personligheter och namn höjs den till en mycket högre nivå.

Robert ser sig själv lika mycket som en säljare som musiker och har alltid fascinerats av stora entreprenörer.

– Det spelar ingen roll hur bra man är om man inte kan sälja sin produkt. Jag älskar att spela men jag vill också tjäna pengar. Mitt varumärke har fått mycket uppmärksamhet av att jag musicerar med de stora stjärnorna. Skivan kan komma att bli samlingsobjekt, den kan få fötter över hela klotet. Det finns inga begränsningar.

Läs mer: 3 kulturtips från The Fantastic Four 

Tänk stort – Roberts tips till framgång:

  1. Det är ensamt på toppen så hugg den största fisken först för en större hävstångseffekt.
  2. Var anledningen till att någon ler i dag eller varför inte varje dag. En omgivning som mår bra mår man själv bra av.
  3. Njut av saker du får gjort istället för att stressa över saker som fortfarande inte är gjorda. Även om du bara får en liten sak gjord, är det ändå ett steg i rätt riktning och något att glädjas åt.

Läs också:
driva-foretag

Varsågod! Ladda ner din Driva Företag-bok helt gratis!

Äntligen är den klar, årets upplaga av Driva Företag-boken. Ladda ner den direkt, så har du massor av bra tips och fakta om ditt företagande direkt i din telefon, läsplatta eller dator.