<![CDATA[]]>

Sju råd ur Anders Anderssons nya bok

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 8 april, 2016

I veckan kom Driva Egets grundare Anders Andersson ut med en ny bok: Mitt liv med dina pengar. Ta del av råd ur boken direkt här – och beställ ditt exemplar till rabatterat pris.

Anders Andersson har lärt svenskar om ekonomi i över 30 år. Dessutom såg han till att grunda tidningen och sajten Driva Eget 2008.

Nu ser han tillbaka på livet i nya boken Mitt liv med dina pengar och ger de bästa råden under 50 år ”i läsarnas tjänst”. Förutom personliga erfarenheter och spännande storys ur verkligheten hittar du 152 konkreta tips i boken.

Här är sju råd för er Driva Eget-läsare:

1. Förverkliga dina affärsidéer.
– Låt inte affärsidéerna stanna vid prat. Försök förverkliga dem så snart som möjligt innan entusiasmen avtar. Som barn såg jag hur mina vuxna släktingar hade fantastiska idéer som skulle kunna bli lönsamma, men som ändå aldrig genomfördes. Som vuxen upprepade jag själv samma misstag – jag och några Expressenkompisar hade planer på att starta en gratistidning distribuerad i tunnelbanan långt innan den idén förverkligades med Metro, skriver Anders Andersson.

2. Pröva dig fram tills du hittar rätt plats i tillvaron.
– Att lyckas hitta rätt plats i tillvaron och trivas med den är ofta receptet för framgång. Pröva dig fram tills du hittar rätt. Själv lyckades jag med det på andra försöket när jag gick från lanthandlaraspirant till journalist.

3. Gör affär av din hobby.
– Att kunna göra ett fritidsintresse eller en hobby till yrke är en dröm för många. Jag hade turen att kunna göra fotografering till en inkörsport för mitt yrke.

4. Låt magkänslan styra. 
– Underskatta inte magkänslan när du ska fatta viktiga val i livet. Rationella saker som vad ett jobb ska ge för lön kan vara mindre viktiga, åtminstone för mig när jag tackade ja till jobbet som kontorsvaktmästare.

5. Försök hamna i en positiv spiral.
– Framgång föder framgång. När du känner dig uppskattad stiger självförtroendet, då vågar du mer och gör ännu bättre ifrån dig, blir ännu mer uppskattad, presterar ännu mer…

6. Med entusiasm kan den lille slå den store.
– Det är inte alltid resurserna som avgör vilken som blir bäst. Entusiasm är minst lika viktigt. Det kan få ett litet företag att klara sig bättre än det stora. Med nyfiken entusiasm klarade jag mig som ung reporter också bra när jag ställdes mot tre rutinerade kollegor på konkurrenttidningen. Min vetgirighet och viljekraft uppvägde deras mångåriga rutin.

7. Ta hjälp av dem som kan.
– Omvandla läromästarnas synpunkter till dina egna. Ge cred till dem som lärt dig, men slicka i dig beröm som du får.

Dessa råd är ett urval ur Anders Anderssons bok Mitt liv med dina pengar. Här kan du beställa boken till ett förmånligt pris.