<![CDATA[]]>

Hans obemannad matbutik i Skåne – nu en världsnyhet

Cecilia Ingvarsdotter

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 6 januari, 2016

Robert Ilijason är mannen bakom den obemannade butik som snart öppnar i Viken i Skåne. Nu sprids nyheten om den svenska butiken viralt. Här berättar Robert hur den kommer att fungera.

Robert Ilijason beskriver sin idé som Lanthandel 2.0 för Land Lantbruk. Tanken är att butiken ska vara öppen dygnet runt under hela året. Det kommer att finnas allt från mejeriprodukter till frysta maträtter och torra varor i sortimentet.

Vill man handla i butiken får man först ansöka om medlemskap och efter en godkänd kreditupplysning blir man accepterad som medlem och får därmed tillträde till butiken. In i butiken kommer kunden genom en app och bank-id och därefter får man scanna sina varor med sin mobiltelefon och betala med faktura.

Stölder och svinn kommer att kontrolleras genom övervakningskameror.

– Lokalen är alltigenom kameraövervakad. På så sätt går det att kontrollera om en vara försvinner utan att den blir scannad. Jag tror inte att det kommer att bli ett problem. Vet man om att man blir filmad och dessutom är medlem så är nog inte benägenheten att stjäla så stor, säger Robert Ilijason till Land Landbruk.