<![CDATA[]]>

Gammalt företag blev ung gasell

Ingrid Kindahl

Publicerades: 4 december, 2012

Andreas Wahlsten på Väskan i Västerås vann DI:s Digitala Gasell. På tre år har han förvandlat det 71-åriga företaget till en webbutik i mångmiljonklassen.

Väskan har funnits i Västerås sedan 1939. Andreas Wahlsten tog över ansvaret för verksamheten som 26-åring för tre år sen från sin far Kjell – och då tog affärerna en modern vändning. Nu har butiken blivit en stor inspirationskälla för andra att utveckla försäljning över nätet.

– Det här är ett familjeföretag i verklig mening. Alla är inblandade. Formellt är min far fortfarande vd, men det är jag som är ansvarig för driften, säger Andreas Wahlsten till Driva Eget.

Priset kunde inte ha kommit lägligare, säger han.

– Det är inte fel att alla tidningarna skriver om oss nu inför julhandeln!

Så här lyder Dagens Industris motivering:

”Vinnaren av Sveriges Digitala Gasell 2012 har funnits i över 73 år och gått från en butik till flera. Steget ut på internet skedde 2008 och sedan dess har webbförsäljningen vuxit till att stå för halva omsättningen. Och framtidsambitionen är stor. I en tid då sju av tio svenskar handlar på internet har vinnaren på ett exemplariskt sätt förstått hur och var man bäst hittar, når och fångar in såväl sina befintliga som nya kunder.”