<![CDATA[]]>

Kontorshyrorna höjs 10 %

Camilla Björkman

Publicerades: 21 februari, 2011

Hyrorna förväntas stiga med minst 10 procent i år, på grund av den starka återhämtningen av den svenska ekonomin. Här är Driva Egets råd för att sänka hyran igen.

Den svenska ekonomin har gjort att läget på svenska fastighetsmarknaden ser klart bättre ut. För företagen betyder det att hyrorna på kontorslokaler har börjat stiga. Under 2010 ökade hyrorna med drygt 20 procent i fastigheter med de bästa och mest centrala lägena i Stockholm.

Nu fortsätter de uppåt även under 2011, då de förväntas stiga med minst tio procent.

– Vi ser att hyrorna nu ökar till och med fortare än tidigare på de mest attraktiva adresserna, säger Marie Bucht, analyschef på fastighetsrådgivaren Newsec, till DN.

Även andra svenska storstadsregioner som till exempel Göteborg har återhämtat sig bra efter krisen. Men framförallt är intresset för att hyra kontorslokaler i Öresundsregionen stort. Dock förväntas hyrorna inte gå upp lika mycket, på grund av att nya kontorsplaner som som länge har planerats.

För dig som småföretagare gäller det att försöka hålla hyran nere, oavsett om du redan har ett kontor eller planerar att hyra ett. Här är fem bra råd från fastighetsexperten på hur du gör.