Miljardärskans bästa entreprenörstips

Camilla Björkman

Publicerades: 13 mars, 2012

Hon är den yngsta miljardärskan på Forbes lista över världens rikaste personer. Här är Sara Blakelys, grundare av strumpbyxeföretaget Spanx, bästa tips till andra entreprenörer.

När den amerikanska tidningen Forbes för några dagar sedan släppte sin lista över världens rikaste personer kom ett oväntat namn med: Sara Blakely, grundare av företaget Spanx som tillverkar figurformande strumpbyxor och underkläder.

Hon startade företaget som 29-åring och idag, som 41-åring, är hon den yngsta ”self-made”-miljardärskan som är med på Forbes lista.

Att det blev just underläder var lite av en slump: Sara Blakely hade köpt ett par vita byxor och behövde någonting smickrande att ha under. Lösningen blev att klippa av ett par tajta strumpbyxor – och idén till Spanx var född.

Med 5 000 dollar på fickan grundade hon företaget som hon fortfarande äger 100 procent av. Idag säljs de kroppsformade underkläderna och strumpbyxorna över hela världen och omsätter drygt 250 miljoner dollar.

Forbes har intervjuat miljardärskan om hennes bästa tips till entreprenörer. Klicka på pilen ovan för att se webb-tv-klippet.

Spanx kroppsformade underkläder.