<![CDATA[]]>

Spana in Hannas gratisguide

Redaktionen

Publicerades: 1 oktober, 2009

Hanna Brodda, Driva Egets bloggare och grundare av Dinamediciner.se, har skapat en gratisguide – för att sänka dina kostnader.

Hanna Brodda har kommit på flera bra sätt att få gratishjälp och hitta samarbeten med win-win-upplägg.

Spana in delar av gratisguiden här:

  1. Be vänner om hjälp. Vi som startar företag just nu har lågkonjunkturen att tacka för mycket. Många vill bredda sig, men de är inte beredda att säga upp sig. istället kan du erbjuda dem att jobba gratis.
  2. Nätdejta gratisjobbare. Kolla runt på nätverk. Erbjud utvecklingsmöjligheter, delägarskap eller lön senare. Fördelen är att de som kontaktar dig är drivande och intresserade.
  3. Hitta synergier. Det behöver inte handla om direkta inkomster för någon, utan tjänster man gör för att i tredje hand tjäna på affären, som att dela lokal, kopieringsapparat eller tjänster.
  4. Berätta att du finns på nätet. Använd Facebook, Twitter och studera hur Google fungerar och försök komma högt upp där.
  5. Ta hjälp av myndigheter. Det finns en massa gratishjälp att få från olika myndigheter och organisationer. Nyföretagarcentrum ställer upp med gratis coachning och den som har affärer utomlands kan få gratishjälp av Exportrådet.
  6. Vänta med betalning. Lokaler, tjänster och abonnemang av skilda slag går ofta att få gratis den första tiden nu när tiderna är kärva. Om du kan övertyga om att du snart kan börja tjäna pengar har du stor chans att få vänta med betalningen.

LÄS MER: Spana in allt om hur Hanna Brodda har gjort för att få gratishjälp.

TIPSA! Vilka är dina bästa gratistips? Berätta i Driva Egets forum.