<![CDATA[Per Westermark och Tomas Wiklöf vann mot Skatteverket.]]>

Så vann de mot Skatteverket!

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 17 oktober, 2017

Fel momsbesked från Skatteverket resulterade i en rejäl skattesmäll för Per Westermark och Tomas Wiklöf i Sundsvall, som tvingades lägga ner sin firma.
Men nu, långt senare, har de fått rätt! Och Skatteverket tvingas betala i stället.

I våras berättade vi om Pers och Tomas kamp mot Skatteverket. De försökte göra allt rätt när de började med sina danskvällar frågade myndigheten vid ett flertal tillfälle om vilken momssats som gällde. Varje gång fick de samma svar – 6 procent.

Sedan kom smällen när deklarationen granskats. De skulle betalat 25 procent, sa Skatteverket och skickade en räkning på nära 200 000 kronor i utebliven skatt. Tomas och Per tvingades lägga ner företaget.

Men med hjälp av insamlingsstiftelsen Rättvis Skatteprocess fick de hjälp att driva processen mot Skatteverket. Och nu står det alltså klart att de hade rätt – och myndigheten fel. 150 000 kronor ska myndigheten nu betala tillbaka.

– Vi är jätteglada. Vi visste att vi gjort rätt för oss. Att Skatteverket nu medger att de gjort fel genom att betala tillbaka nästan all skatt är fantastiskt, säger Per och Tomas i ett pressmeddelande och Carl Göransson, vd för Rättvis skatteprocess fyller i:
– Det här ska ses som ett erkännande från Skatteverket att de agerat felaktigt. Vi är glada att vi kunnat hjälpa Per och Tomas att få upprättelse efter hur de blivit behandlade.

Läs den ursprungliga artikeln här.