SmakShare ska bli en succé på 365 dagar – så ska Stina lyckas

Josefin Wallin

Uppdaterades: 5 april, 2022
Publicerades: 6 april, 2022
Foto av: Marina Segerbrant

Stina har 365 dagar på sig att skapa ett succéföretag i YouTube-serien StartUp-resan. Men vem är egentligen Stina och hur ska hon lyckas där de flesta andra misslyckas.

Stina Wernersson är entreprenören bakom receptappen Smakshare. Här berättar hon för Driva Eget om sin startup, hur hon ska lyckas och om YouTube-serien StartUp-resan. Spana in!

Vad är SmakShare?

– Det är en plattform där du smidigt kan spara alla dina recept på ett ställe och få matinspiration från vänner och matkreatörer inför veckans middagar.

Varför behövs det “ännu” en receptapp?

– Idag kan man spara recept på varje enskild hemsida. På Ica sparar du recept från Ica – och på Arla sparar du recept från Arla. I SmakShare kan du spara alla dina recept och lägga in egna på samma plats, vilket gör det lättare att hitta och laga maten. På vår plattform kan du också enkelt dela matinspiration inom familjen eller med vännerna.

Hur kom ni på idén bakom receptappen SmakShare?

– Jag kände att jag inte hade någon bra koll på vilka nya recept som jag lagat som blev bra och hur jag gjort dem. Det blev mycket googlade och känslan av att hela tiden börja om från början när jag skulle laga mat. Recept från min mamma hade jag som bilder i ett fotoalbum på mobilen, men där går det inte att söka och användarvänligheten är låg när recepten var uppdelade på flera olika bilder. Så jag kände – det måste finnas en bättre lösning! Och nu utvecklar vi den. 

För mig är succé att vi lyckas bygga en app som våra användare älskar och ofta kommer tillbaka till. Att de har verklig användning av vår plattform i vardagen. För det krävs en riktig “killer app” och därmed en investering som gör att vi fortsatt kan utveckla appen. 

Stina Wernersson, receptappen SmakShare

Hur ska ni lyckas?

– Genom att ta fram en riktigt bra plattform för matinspiration och recept som hjälper människor i vardagen att laga god och bra mat. Vi kommer längre fram erbjuda en prenumerationstjänst med extrafunktioner – och vi utvecklar ständigt vår affärsmodell för att kunna erbjuda våra användare det dem vill ha.

Vad är era mål?

– Vårt stora fokus just nu är att få in många användare som älskar appen – och att kunna ta in en investering för att växla upp tillväxttakten.

Vad har varit det jobbigaste eller svåraste hittills i uppstarten av SmakShare?

– Det är en ny utmaning varje vecka! Men egentligen handlar nog den svåraste utmaningen om att få ihop teamet, att faktiskt starta företaget. Jag har länge letat efter en klockren idé och ett team att driva ett företag med. Allt har en början och framförallt är det riktigt svårt att hitta en apputvecklare som vill vara med från början och som också vill bidra till att det blir en succé. Jag är så glad över hela vårt SmakShare-team och att vi då fann Eric som bygger vår första version av plattformen.

Vilka är dina största rädslor kring att starta SmakShare?

– Det finns en sådan stor potential med vår receptapp, så en rädsla jag har är att vi inte lyckats ta den tillvara. Det kan stressa mig.

Vad tror du är mest avgörande för att SmakShare ska bli en succé på 365 dagar?

– För mig är succé att vi lyckas bygga en app som våra användare älskar och ofta kommer tillbaka till. Att de har verklig användning av vår plattform i vardagen. För det krävs en riktig “killer app” och därmed en investering som gör att vi fortsatt kan utveckla appen. 

Vad kan tittarna förvänta sig i YouTube-serien StartUp-resan?

– Ni får följa med på resan och se hur det är att starta en startup från grunden. Det finns ju ingen guide att följa och det är väldigt svårt att starta, driva och växa ett företag. Men det är också väldigt roligt och jag ser verkligen fram emot mitt första företagsår med SmakShare.

Ladda ner receptappen SmakShare idag!
Google Play eller App Store

Följ StinaStartUp-resans kanal på YouTube

Mer om receptappen SmakShare och StartUp-resan

Vem är Stina Wernersson?

Stina Wernersson drivs av att skapa förändring och ta tillvara på potential i både människor och idéer – för att göra både vardagen och planeten bättre. Digital strateg som kommer från Falkenberg men bor idag i Stockholm och Visby. Just nu är hon aktuell i YouTube-serien StartUp-resan och med sin startup receptappen SmakShare.