Hög tid att ta steget och starta eget? Foto: Getty Images

10 tecken på att du ska säga upp dig och starta eget

Ebba Arnborg

Publicerades: 10 januari, 2018

Full av idéer men utan möjlighet att förverkliga dem? Här är tecknen på att det kan vara dags att ta steget till eget…

1. Du vet att du skulle kunna uppnå mycket mer än vad du gör på jobbet idag. Din arbetsbeskrivning täcker helt enkelt inte in alla områden du kan och vill bidra till. Helst vill du vara med och ha insyn i allt.

2. Du har massor av idéer som du är säker på skulle kunna förbättra organisationen där du jobbar och förslag på smarta nya processer. Men du har slutat ta upp det internt eftersom du är trött på att ledningen aldrig lyssnar.

LÄS OCKSÅ: Starta eget på en kvart i mobilen

3. Du kommer på dig själv med att fantisera om att ta en sjukdag och äntligen starta igång alla dina egna projekt som du drömmer om – men du har för hög arbetsmoral och driv för att någonsin göra något sådant.

4. Du jobbar bäst när du inte är på jobbet – och kommer till exempel på helt fantastiska idéer i duschen eller på väg till eller från arbetsplatsen.

LÄS OCKSÅ: Så köpte hon sitt drömjobb

5. Du älskar att knyta kontakter och har fått flera av dina vänner att bli kund till företaget du jobbar på, trots att det inte ingår i ditt arbete.

6. Du har anteckningsböcker fulla av planer, system och visioner men ingen möjlighet att förverkliga dem på din arbetsplats.

7. Du har ont i magen varje söndag när du tänker på att jobbveckan snart river igång igen. Och du dröjer alltid lite med att gå in på kontoret varje morgon, medan du försöker påminna dig om exakt vilken förmån det är som gör det värt att jobba kvar.

8. Du får ofta höra: ”Du har så bra idéer – du borde ju verkligen ha ett eget företag!”.

9. Du kvävs av regler, byråkrati och hierarki. Tänk att kunna styra över din egen tid – få jobba den del av dygnet du faktiskt är som mest effektiv! – tillåtas fatta snabba beslut och vara din egen chef…

10. Du har en affärsidé du tror på, är beredd att lägga ner enormt mycket tid och har möjlighet att leva knapert en period om det skulle krävas för att få allt på banan.

Sugen på att starta eget? Det behöver inte vara så svårt – men se till att tänka igenom allt noga innan du fattar ditt beslut. Undersök marknaden, gör en plan för hur du ska lyckas och testa gärna din affärsidé så att den har en tvist kunderna kommer att älska, läs här.

Sen gäller det att fokusera på sälj och att få in dina första kunder läs här.

Få en rivstart med våra tips! Här hittar du massor av bra artiklar som kan hjälpa dig om du bestämmer dig för att satsa: driva-eget.se/startaeget