Finansiering för företag – Företagsakuten

Så hittar du finansiering till ditt företag

Gustaf Oscarson

Uppdaterades: 2 juni, 2020
Publicerades: 15 juni, 2020
Foto av: AdobeStock

Vilka finansieringsalternativ finns för mitt företag? Är Almi eller banken bäst? Riskkapital eller lån från familjen? Här är våra bästa guider som hjälper dig att hitta rätt finansiering till ditt företag.

Tänk på det här innan du tar in finansiering

Sugen på att ta in riskkapital för att utveckla din verksamhet? Missa inte att fundera igenom det här först!

Läs här: Tänk på det här innan du tar in finansiering

Så fixar du din egen finansiering

Vanligaste finansieringsformen kallas ofta family, friends and fools. Det handlar om att finan­siera sin affärsidé med egna eller bekantskaps­ kretsens medel. Men se upp, det kan stå dig dyrt!

Läs här: Så fixar du din egen finansiering

Så fixar du finansieringen till ditt företag

Som företagare kan det vara tufft att få ekonomin att gå ihop, inte minst i början då utgifterna är många och inkomsterna få. Samtidigt är det slöseri att slänga bort en bra affärsidé bara för att stålarna fattas. Men lugn, Driva Eget hjälper dig att hitta rätt finansiering.

Läs här: Så fixar du finansieringen till ditt företag

Företagslån och finansiering hos Almi – här är alla alternativ

Finansiering genom Almi är ett bra alternativ för finansiering av starten eller utvecklingen av ditt företag. Här går vi igenom Almis olika låneformer och vilken typ av finansiering och lån hos Almi som kan passa ditt företag.

Läs här: Företagslån och finansiering hos Almi – här är alla alternativ

Tänk på det här innan du tar in investerare

Riskkapital och affärsänglar är de vanligaste varianterna av investerare som många företagare överväger vid behov av finansiering. Men innan du bestämmer dig för att ta in investerare i ditt företag är det en god idé att ha koll på vilka för- och nackdelar det kan innebära. Vi kör en snabbgenomgång.

Läs här: Tänk på det här innan du tar in investerare

Så attraherar du kapital till företaget

När du har bestämt dig för att ta in externt kapital gäller det att skapa intresse för dig och din affärsidé. Så här får du investerarna att köa för få investera i ditt företag.

Läs här: Så attraherar du kapital till företaget

6 alternativa finansieringsformer

Du har testat alla vägar för att hitta finansiering och står nu och stampar. Men ge inte upp – det finns flera andra lösningar. Här får du förslag på sex finansieringsformer du förmodligen hittills inte har tänkt på.

Läs här: 6 alternativa finansieringsformer

Så får du med banken på finansieringsresan

För många företag är banklån den viktigaste formen av finansiering, men för att få napp krävs rätt förberedelse. Vi vet vad bankerna tittar på – här får du hjälpen du behöver.

Läs här: Så får du med banken på finansieringsresan

Attrahera pengar till ditt företag? Så gör du!

Skulle ditt företag växa snabbare om ni hade mer kapital? Då kommer du att digga det här avsnittet av Business Hacks. Affärsängeln och entreprenören Filip Larsson lägger ut en enkel plan för hur du attraherar pengar till ditt företag.

Vad vill investerare veta? Hur får du en bra värdering? Vilken typ av investerare är bäst för just dig? Du hajar, om du ska bygga ett snabbväxande företag är det här ett måste-avsnitt att ha under bältet.

Lyssna här: Attrahera pengar till ditt företag? Så gör du!