På jakt efter kapital? Det här letar investerarna efter

Redaktionen

Uppdaterades: 18 december, 2019
Publicerades: 29 augusti, 2019
Foto av: Mohamad Al Zawadi

Tiden kanske är rätt för ditt företag att ta in kapital. Men är ditt företag rätt för investerarna? Affärsängeln Filip Larsson delar med sig av fem saker som måste vara helrätt om just han ska säga ja.

Rätt team

Man ska ha rätt kompetens i teamet för att klara det man föresatt sig att klara. Det ska dessutom vara svårt för andra att komma åt den. Dessutom ska man förstås kunna sin bransch – och sina siffror.

LÄS OCKSÅ: 5 GRATISKURSER FÖR DIG SOM STARTAT EGET

Rätt hängivenhet

Om man tar in kapital är det lite som att bli slav i sitt eget bolag, menar Filip. Tar man väl på sig ansvaret att ta in externt kapital, så förväntar sig investerarna fullt fokus från entreprenören. Du/ni ska ha viljan att driva det här till framgång.

Rätt tajming

Det kan vara jättesvårt att veta exakt när tajmingen är rätt, men med fel tajming spelar det ingen roll hur bra produkten är. Att vara för tidig kan vara lika illa som att vara för sen.

Rätt idé

Produkten/tjänsten i sig måste inte vara helt unik. Men om den inte är det måste finnas något kring den som är banbrytande på något sätt. Sättet på vilken den produceras, distribueras eller säljs. Det bör också finnas en global marknad att växa på. Även om man inte har den planen klar, så måste möjligheten finnas.

Rätt attityd

LYSSNA PÅ HELA SAMTALET HÄR:

Gå inte in på ett möte och försök vara något du inte är. Var dig själv. Det här ska bli ett långsiktigt samarbete – då är det viktigt att visa vem man är.