4 tips för att lyckas med Instagram

Ebba Arnborg

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 13 oktober, 2014

För fem veckor sedan startade jag upp Driva Egets Instagram-konto, och jag är överväldigad. Både av responsen – stort tack för alla gilla-markeringar, kommentarer och bilder på när ni läser Driva Eget! Men också för hur många härliga småföretagare som satsar på att marknadsföra sig via Instagram. Det är verkligen otroligt roligt att se vad ni har för er och verkligen få en inblick i er vardag.

Jag blir riktigt stolt över hur många som har anammat det här ändå rätt nya medium. Har jag missat att följa ditt konto så följ gärna oss (drivaeget) så att jag hittar dig. Du hittar oss på instagram.com/drivaeget.

Jag tänkte dela med mig av några tips till dig som använder Instagram som en marknadskanal för ditt företag.

Har du inte något Instagram-konto så rekommenderar jag att skaffa ett. Redan för ett halvår sedan hade mobil-applikationen över 200 miljoner användare, så Instagram är ett ställe du har nytta av att synas i. Dessutom är det både enkelt och fantastiskt roligt!

1. Skriv ut ditt företagsnamn och vad du gör.
När du skapar ett konto för ditt företag är det viktigt att du använder möjligheten att skriva en presentation, så att de som kommer in på ditt konto utan att känna till dig förstår var de har hamnat. Berätta vad ditt företag gör, och om du får plats beskriv hur du kommer att använda Instagram.

2. Följ många.
Genom att följa andra visar du dem att du finns, utan att de behöver leta efter dig. På så sätt ökar du chansen att de följer dig tillbaka och att du får många följare som kan bli ambassadörer för ditt konto.

3. Använd hashtaggar.
Genom att skriva # före ett ord, exempelvis #drivaeget, gör du din bild sökbar för de som vill hitta bilder och inlägg på just det ordet. På så sätt ökar chanserna att du når ut med ditt budskap.

4. Ge, ge, ge!
Tänk på att det du lägger upp ska ge någon form av mervärde till dina följare. Det kan vara ett leende, en visdom eller konkret kunskap som en snygg produktbild eller ett konkret tips kopplatt ill dina varor eller tjänster. Fundera över vilka dina potentiella följare är och vad de kan tänkas vara intresserade av.

Vad har du för tips kring Instagram generellt, och kring just Driva Egets Instagram konto? Kommentera gärna!

Trevlig kväll! :)/Ebba